En helt vanlig tisdag...

Dagen började med att vara hemma ensam med barnen när Johan stack till gymmet. Sedan ringa mäklare och iväg för att handla presenter till alla som fyller nu, tre kalas på samma vecka är inte dåligt :) Sedan iväg igen för att köpa nyttig kvällsmat, imorgon sätter jag igång med träningen på riktigt.. Ett måste om alla gravidkilorna ska bort! Så jag glömde helt av att det var valborg och kungens födelsedag m.m, så kan det se ut en helt vanlig dag som tvåbarnsmor, tiden bara springer iväg och dagar som valborg är inte lika viktiga längre :)
 
På tal om annat så kom Sagas wubbanub på posten idag och hon kunde inte ta denna nappen heller.. Kan bero på att det sitter en nalle på nappen och den blir så tung och ramlar ut stup i kvatren. Så ett stort minus, blev lite besviken. 
 
 

Wubbanub napp...

Har precis beställt en wubbanub napp på nätet. Saga har svårt för att ta napp, har provat dom flesta men dom åker ut hela tiden och hon blir jätte arg, vill ju ligga och snutta men inte lätt när nappen åker ut stup i kvarten. Och nattetid är det nästan värst... Så vi väntar verkligen på vår wubbanub nu och hoppas på att det är en napp för lilla Saga :)
 
Blev denna söta med lamm gosen.
 
 

Promenad...

Iförmiddags var vi ute på en promenix, var tänkt att Linnea och Saga skulle sova middag i vagnen men helt plötsligt blev det molnigt och värsta skuren. Hann precis ut och gå en bit men tjejerna hann somna.
här är en bild på lilla Saga i sin nya newbie overall stickad i gammelrosa så sött...
 

Nappar

 
Barnens nya nappar mam perfekt till Linnea och nya mini air till Saga 
 
 
 

Torsdag...

Nu åker vi hem från mamma/mormor och båda barnen sover gott i bilen.. Blev bjudna på middag och fika och Linnea gungade i en inomhusgunga som gammelmorfar köpt. På onsdag ska vi tillbaka igen för att fira min bror som blir 10 år. 
 
 

Champinjonsoppa

 
450 gram champinjoner
1 gullök
Smör
5 dl sojagrädde
1 svampbuljong
1 nypa svartpeppar
lite persilja.
 
Hacka lök och svamp, stek i en kastrull ca 5 min. Tillsätt buljong och grädde, låt koka på svag värme i ca 15 min, krydda med peppar och persilja. Mixa slät med stavmixer. 

Svamprisotto

 
1/2 gul lök
4 färska champinjoner
1/2 dl grötris
2 dl saltfri buljong eller bara vatten
1 msk rapsolja
1 tsk riven parmensan
 
Finnhacka lök och svamp. Stek på svag värme i kastrull. Häll på ris och buljong eller vatten. Låt koka upp, svag värmeca 15 min. Ska bli en klibbig röra. Strö över ost. Servera. 
 
 
En av Linneas favo rätter...
 

Snabb middag...

Fullt upp idag... Så det fick bli en röra-ihop-snabbt middag till Linnea idag. Äggröra med grönsaker. Hon tyckte det var jätte gott, tur det :)
 
 
 
Till receptet:
1ägg
1dl nan 3 drickfärdig
1 dl ärtor
1dl majs
lite basilika o persilja
 
Vispa ägg och färdigblandad nan.
Bland ner örtkryddorna.
Stek i stekpanna med lite smör till en röra.
Servera med grönsakerna.

Söndag...

 
På väg till min syster / moster Vera på en fika.

Spybebis...

Man kan ju lungt säga att Saga är en liten spybebis... Så här brukar det se ut efter varje måltid. Först en liten rap och sen en sjö på golvet :)
 
 
Bytte ersättning mot NAN 1 H.A, det minskar risken för mjölkprotein allergi. Hon har haft väldans ont i magen och vridit sig och gnytt av den vanliga ersättningen trots minifom och semperdroppar, men sedan vi började med denna ersättningen har hon blivit mycket bättre. Rapar bättre och liite mindre spy. Mycket nöjdare efter maten, en gladare bebis!
 

Helg!

Ja då var det helg igen... Och iag har jag försökt mig på att baka björnbärsmazarin, kommer lite vänner hit på middag och fika om en liten stund och även för att träffa Saga för första gången...
 
 

Torsdag...

Dagarna går otroligt fort när man är mammaledig, speciellt nu med två barn. Idag har vi varit på lekplatsen en stund och nu kom min syster precis, så nu blir det lite fika :)
 
 
 
 
 

Busar...

 
Nu när Linnea har lärt sig att gå så går det undan... Hon busar med oss hela tiden. Imorse var det lillasysters nappar som helt plötsligt försvann, och Linnea var borta hon med. Gissa vem napptjuven var? :)
 
 

Sova?!

Trött är bara förnamnet på vad jag är nu, när man har varit vaken sedan 02 med en unge som spyr upp all mat och sedan vill ha mer för att hon blivit hungrig igen... Tvättmaskinen är i full gång med bebistvätt (alla kläder hamnade där efter inatt). Idag är första gången Saga ska träffa sin gammelmormor och gammelmorfar, vi ska hem till dem på middag i eftermidag. Ska försöka hinna med en liten promenad nu i förmiddag när Linnea har vaknat, hon tar numera sovmorgon. Hon får väl inte sova stackaren pga av lillasyster som gnäller om nätterna.
 
Nu blir det en stor kopp kaffe så man orkar med denna dag :)
 
 

Tiden går...

Idag blir min lilla prinsessa Saga redan 1 månad gammal, tiden springer iväg. Fick några fina första leenden av henne, är ju så man smälter. Min lilla sötnos med så blåa ögon.
 
 
 

Fredagsmorgon...

Ensam hemma med barnen denna morgon, Johan är hos tandläkaren. Trodde det skulle bli jätte stressigt själv men vi har det hur lungt och mysigt som helst. Linnea har till och med hunnit ta sig ett bad.
 
 
 
 

Denna dag!

Dagen började runt 03 med barn som inte vill sova och väcker varandra då vi alla fyra sover i samma sovrum. Dagen fortsätter med gnälliga ungar pga av för lite sömn. Jag har haft huvudvärk sen jag vaknade, ingen bra dag med andra ord spola fram till imorgon.
 
För ett tag sen köpte jag en easyhug bärsjal , som kom till användning idag då Linnea var extra mammig. Verkligen super bra att tillomed lite större barn kan sitta i den utan problem:) på bilden ser jag inte så pigg ut hehe.
 

Tisdag...

Nu träningsgår Linnea förfullt här hemma, men hon ramlar och slår sig en del och jag är så rädd om hennes lilla huvud som får ta en del smällar. Så i förmiddags var jag iväg och köpte en inomhushjälm till henne :D Än så länge går det bra att ha den på huvudet och jag hoppas hon tycker om den ända tills hon kan gå utan att ramla :)
 
 
 
 
Saga har fått en babystol till stokke tripptrapp stolen, så nu kan hon också sitta med vid köksbordet. Fick till och med ett litet leende av henne...
 
 
 

Vår väder...

 
Nu i eftermiddags var hela familjen ute på en långpromenad och Linnea lekte i lekparken för första gången. Åkte rutschkana och gungade.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nappar...

Då säger vi hejdå till dom minsta napparna inom märket mam.
 
Och hej till nästa storlek...
Saga tycker bättre om dom lite större , funkar fint fast dom är från 2 månader...
min lilla tjej håller på att bli stor :p

Magen 3 veckor efter ...

Så här ser magen ut tre veckor efter förlossningen. Har inte börjat träna ännu.. Men idag har jag börjat med lchf-kost, mest för att försöka tappa lite mer kilo tills jag kan börja träna om en vecka. Har inte vågat sätta igång med det än på grund av snittet, men nästa onsdag då är jag tillbaka på gymmet :)
 
 
 

Promenad...

I förmiddags var vi en sväng bort till 4H gården som ligger en bit ifrån oss. Linnea tycker så mycket om djur så vi tänkte att det var perfekt med en kort liten utflykt dit. Kaninerna blev favoriterna den här gången :)
 
 
 
Lillasyster Saga sover gott i sin vagn...

Besök på bvc

Idag var det dags för ett besök på bvc igen för att kolla vikten på Saga. Hon har nu gått upp 410 gram på en vecka. Inte så konstigt så mycket som hon äter, man undrar ju hur allt får plats :) Nu väger hon 3910 gram och har bytt upp sig till storlek 2 på blöjor, mammas stora tjej som blir tre veckor imorgon!
 
 
 

RSS 2.0