Kalas.

Ikväll har vi även vart på kalas hos barnens farfar. Fick grillat och jätte god blåbärs tårta:)
 
Linnea tycker om majs och skulle bestämt äta upp hela helt själv :)
 
Ljuset betyder 1 + 50 :)

Hejdå!

Det är med tår i ögat jag vriden om nyckeln i låset på lägenheten en sista gång, allt är tomt och rent om 1 h är det någon annans hem. På väg till banken och ska lämna nycklarna. Är verkligen ett ställe vi trivts på men pga av tillökning i familjen och ingen hiss så var vi tvungna att söka oss efter annat. Hejdå Tuve vi kanske ses igen någon gång vem vet!!
 
 
 
 

Nya dynan...

Igår blev min lilla sötnos hela 5,5 månader och då invigde vi den nya matstolsdynan från ng baby. Nu kan Saga också sitta med hela familjen och äta mat:)
 
 
 

Onsdag

Idag blir lilla Saga 5,2 månader och det bästa hon vet är att ligga på mage ..
 
 

Tysta dagar..

Det har varit några tysta dagar nu i veckan. Våran kanin diesel( gamlingen, dvärgen) gick bort blev 8 år gammal. Så hela familjen har vart lite nere, nog speciellt min bror som tog det väldigt hårt. Och Linnea som går till diesels bur och roppar diesel, diesel men ingen diesel där.(boppa). Han var verkligen speciell Diesel och är verkligen saknad men det blir inga mer djur nu på ett bra tag tills kanske Linnea eller Saga tjatar på mamma och pappa om 5-10 år och får sin vilja igenom men det får vi se på då.
 
 
annars har dagarna rullat på, söndag idag REDAN och dags för poolen att åka ner i kartongen för i år, så mormor och morfar är här och hjälper till med detta och Linnea premiär leker med sin nya sandlåda hon fått av mamma/mormor.
 
 
 
 

Lekplatsen...

Stort tack till Lena som tipsade om lekplatsen här i närheten, det blev en succé. Linnea bara älskade den gungan och rutschkanan och strålade av lycka :) Den ligger lite undangömd, så är svår att hitta. Om vädret tillåter traskar vi dit imorgon igen och då med lite picknick...
 
 
 
 
 

Hon sitter!

Ja! Då var äntligen dagen kommen då lilla Saga kan sitta själv utan stöd, må det vara i några minuter än så länge och så ramlar hon åt sidan men det är en stolt Saga på bilderna och en glad mamma:)
 
 

BVC

Idag hade vi tid för båda tjejorna på bvc bara för att vi bor så lååångt bort. Saga fick även sitt 5 månaders vaccin, och aj vad hon skrek, Johan fick vara med henne medan jag och Linnea lekte.
 
Linnea är numera 84 cm lång och 10800 gram tung.
Saga är 67 cm och väger hela 7920 gram vår lilla  knubbis.
 
 
 

Söndag...

Nu sitter vi i bilen på väg hem från barnens kusin  som hade 3 års kalas. Saga sover och Linnea äter bärmix/torkad frukt i små askar, allt för att hålla henne vaken tre mil tills vi är hemma:) ute är det ruskväder tur man sitter i bilen . senare blir det film taken 2 med älsklingen när barnen somnat för natten.
 
 
 
Denna bilden är från igår när Saga somnade i min famn, bebisar är så söta och tiden går så otroligt fort , vips innan man hinner blinka så är dom stora. 
 
 
 
 

Fixar dag!!

Idag har vi nästan vart iväg hela dagen och grejat mer i vår gamla lägenhet, skruvat ner gardinstänger och städat vinden . Den 30e flyttar dom nya ägarna in. 
Barnen badade för en stund sen, något båda två älskar , imorgon blir det kalas för kusinen som blir 3 år.
 
 
 
 

Lite värme...

Idag på eftermiddagen har vi hållt oss ute i det fina vädret vi fick, gått på promenad, lekt i trädgården och grillat... Blev en riktigt bra dag trotts en trött mamma i förmiddags .
 
 

Torsdag...

Barnen sover middag och i soffan sitter en trött mamma, tar på krafterna att inte ha rinnande vatten i stugan och toalett. Man brukar ju inte direkt längta till vinter och rusk, men det gör jag då får man äntligen ett eget hem bara vårat där barnen kan springa runt och dra ut alla köksluckor utan att det gör något för då är det bara vårat. Nu måste man vakta springa efter Linnea som gärna busar så fort man vänder bort huvudet. Inte undra på att man är trött... 
 
 
På tal om annat lilla Saga har bytt ut ett mål ersättning till mat nu min stora tjej nu ser hennes  matschema ut så här:
 
Frukost 08 :ersättning
 
lunch 11 :halv burk pure av ex pot, morot och halv burk puré av ex päron,blåbär.
 
mellanmål 14: ersättning
 
middag 17: ersättning
 
kvällsmat 20: ersättning
 
nattmatning ca 1 till 2 gånger.
 
så ser mallen ut sen är det bara att byta ut ersättningen till mat/gröt/frukt, allt eftersom hon blir äldre.
 
 
 

13e...

Den 13e är en lycko siffra i vår familj då föddes nämligen våra underbara tjejor. Grattis Linnea som blir 1,5 månader idag och Saga som blir 5 månader... Idag har vi hållit oss inne vart ruskväder ute från morgon till kväll.
 
 
 
Systrarna leker fint med varandra, på denna bilden ser Linnea ut som en jätte jämfört med Saga, men i verkligheten är det inte så stor skillnad.
 
 
 
Vårt lilla busfrö.

Regnig dag...

Idag har det vart lokala regnskurar och hagel hela dagen lång. Sprungit från mammas hus till stugan fram och tillbaka för att inte bli blöt, Hämta de ena och de andra. tvätta lagamat , bada barn. Bara några meter från hennes hus så inte så långt. Bytte till sittdelen på vagnen och det var en nöjd Saga som somnade gott när den prövades inomhus. Blev även lite bumbo som är en annan favorit här :)
 
 
 
 

Godmorgon!

Första jobbdagen för J idag så helt ensam med barnen väldigt längesen men ska nog gå bra. Linnea börjar dagen med att leka i sitt lekrum, Saga sover fortfarande och jag ska ta en kopp morgon kaffe :)
 
 

Helg...

Sjukstuga här hemma, Linnea har vart lite krasslig hela dagen idag, var meningen att vi skulle iväg på shoppingrunda idag då jag fyllde år förra veckan men fick bli ändrade planer. Tog en härlig långpromenad i lilla olstorp som vi bor i nu tillfälligt 3 månader, så härligt med skogen och naturen. Linnea har pärlat sitt första halsband och Saga går numera i gåstolen, jätte stark i benen den tjejen... 
 
 

Torsdag

Idag har vi vart på vift hela dagen åkte imorse till vår gamla lägenhet och hämtade lite saker som vi körde till pappa/morfar och iväg och handlade och nu på väg hem till stugan och laga mat. Glada barn har man iallafall . 
 
 
 
 

Borta bra, hemma bäst

Igår eftermiddag kom vi äntligen hem efter 2 veckors semester i Kroatien , vi har haft strålande väder med minst 36 grader värme hela tiden. Barnen har haft det jätte bra, Linnea badade i havet varje dag fick slita henne därifrån. Lilla Saga har myst i skuggan under parasoll. Jag har inte solat utan suttit i skuggan med barnen. I det hela har vi haft en super semester, och väl hemma välkomnades vi med kallt väder och regn, skönt med lite svensk sommar att svalka sig i efter all värme.
 
 
 
 
 Mer bilder kommer inom kort, har på kameran.

RSS 2.0