Recept barnmat:)

Här kommer ett av recepten från barnmatsboken mosa mixa mumsa jag pratade om tidigare . 
 
Thaigryta. Från 6 månader
 
Man behöver:
stavmixer
kastrull
ångkok insatts
matvåg
potatisskalare
skärbräda
måttsats
förvaringsburkar
 
ger ca 6 pot.
 
2dl avorioris
150 g kycklingfilé 
4 stora morötter
1/2 blomkålshuvud
1/2 vitlöks klyfta
1 dl kokosmjölk
1tsk färskriven ingefära 
2 msk rapsolja
2 dl ångkokspad från grönsakerna
 
Gör så här:
blötlägg och koka riset enl anvisningen på förpackningen.
skär kyckling i små bitar koka ca 5 min.
skär morötter och blomkål smått , ångkoka ca 15 min lägg i vitlöken.
spara ångkokspat. 
Mixa grönsakerna med resten av ingredienserna.
späd med ångkokspadet.
låt svalna och frys in i mindre pot. 
 
 

Bilder från julafton / juldagen

 
 

Godjul

Juldagsmorgon börjar med film i soffan med j och Linnea . Saga sover i sitt nya rum förförsta gången. Senare idag fortsätter vi att fira julen hemma hos min pappa, han fyller även år idag. 
 
 
 

Dan före dan :)

Denna bok är en julklapp till mig själv så jag kan laga världens bästa hemlagade barnmat till mina barn. Finns hur mycket och bra recept som helst, kommer skriva ner dom i bloggen alltefter som jag lagart och ge betyg. Nu blir det snart läggdags. Frisören väntar tidig julaftons morgon och senare blir det till min mormor och morfar och fira jul med resten av släkten på min mammas sida.
Godjul!


4e advent...

Igår hade vi några vänner här på julmiddag och lite julklapp spel. Mycket trevligt för både stora och små då våra barn är jämngamla . 
senare på kvällen fick jag och j ett tyck och fixade iordning vägg dekorerna i Sagas rum tror vi blev klara runt 23 hihi :). 
 
 
 

Julig dag:)

Igår firade vi jul hos J's föräldrar. Jätte mysigt tillomed tomten kom förbi en sväng :) Linnea blev jätte blyg som aldrig händer ! Men släppte fort och hon började härma tomten med hohoho som han sa hela tiden, många klappar blev det . Saga däremot var bara intresserad av paket snöret " tomten släng dig i väggen jag har mina snören". Drog tomten i skägget en gång men det satt kvar som tur var:D
 
 
Idag ska jag försöka få tag i någon frisör mitt hår är katastrof och min frisör råkade precis bli sjukskriven , jag som bokade tid för 3 veckor sen för att vara helt säker men då står man utan iallafall. Tänkte klippa lugg inte rakt av utan lite snett och längre hoppas iallafall frisören förstår min förklaring hehe..:)

Bvc

Idag var vi på den nya bvc där vi bor, fick en jätte bra sköterska hon tog verkligen Sagas exsem hon haft sen hon var 4 månader på allvar och på fredag ska vi träffa en barnläkare. Stackars barn ska behöva dras med sånt mer än halva sitt liv för att man inte blir tagen på allvar men nu så äntligen! :) 
Vår lilla tjej är föresten en riktig liten  tjockis väger nu 10 kg och är 71 cm lång huvudomfång 44 cm.
gillar man mat så gör man. Men mycket kommer säkert försvinna när hon lär sig krypa som verkar vara på gång nu, ålar sig runt över allt med rumpan upp i luften som en liten knubbsäl :).
 
Älskade lilla barn ..mamma älskar dig till månen och tillbaka!
 

Sagas rum!

I början på veckan började vi måla Sagas rum, rosa/vit. Var igentligen tänkt att vi skulle göra det veckan innan men då mådde vi kasst hela högen, men bättre sent än aldrig. Så nu är lite av möblerna på plats samma serie som Linnea  har i sitt rum stuva från ikea. Nu väntar jag bara på väggdekorerna jag beställt från nätet och så ska sängen in + lite mer leksaker och grejer som tomten kommer med på julafton sen är det helt klart. På lördag blir första provnatten i nya rummet, mammas stora lilla tjej <3 . Tiden bara springer iväg...
 
 
 
 

Fredag...

Nu är det ju inte fredag idag men vi har vart krassliga hela helgen. Var i fredags det började, Linnea vaknade jätte gnällig och fick hög feber senare under dagen samt natten , jag fick världens frossa samt dunder huvudvärk J med så det var bara att bädda ner sig i soffan och ta hand om varandra så gott det gick. På lördagen skulle vi haft gäster här på middag men det fick vi avboka först idag söndag mår vi någorlunda bättre. I fredags blev vår lilla Saga 9 månader lika många i som utanför magen:) 
 
 
 
Nu myser jag och J med glögg och pepparkaks cheesecake mums...
 
 
 

Onsdag..

Dagen började prick 05:30 med en Saga som inte ville sova mer då hade jag precis fått Linnea till att somna i vår säng efter flera timmars slit, Johan hade precis åkt till jobbet. Då tänkte jag självklart KAFFE. Går till köket och kaffe burken ör tom! Står och stirrar en stund måste drömma eller nått, tillbaks till verkligheten den var verkligen tom. Gick runt som en zombie ända tills min snälla pappa kom med kaffe vid lunch tid. Sicken skillnad med en gång pling , mig själv igen. Tänk vad en kopp kaffe kan underlätta vardagen för en två barnsmor:)
Linnea tjatade hela dagen om att gå till lekplatsen och klart vi skulle dit, milt väder , vindstilla ja perfekt för en stunds lekande. Är inte där allt för ofta lite lat kanske men det får det bli ändring på:)
 
 
 
 

Barnrummet. . .

Linneas nya möbel i hennes rum, från serien stuva hos Ikea. Det var en väldigt glad Linnea som lekte i sitt rum ända till läggdags..
 
 
 

Ikea igen!

Ja, då åkte vi till ikea för minst 10e gången denna månaden och nu fick det bli sista för i år :). Har köpt lite möbler till barnens rum, imorgon kommer jag skruva ihop linneas. Bild kommer :)
I fredags åkte Linnea på ögoninflamation bara sådär, så lilla pluttan. Hon har inte ens kunnat öppna ögonen men nu är hon på bättringsvägen och julgranen hjälpte hon till att sätta upp igår...
 
 
 

Lussebak...

Nu ikväll har jag och mina duktiga hjälpredor bakat lussekatter... Senare blir det filmmys med älsklingen.
 
 
 
 
 

Sängskyddet

Då var sänghästen på plats, man kan även fälla ner den då den ej används och lätt att montera ner och ta med på resan, perfekt !
 
 

Fotografering?!

Det är inte det lättaste att fota dessa två små bustroll här hemma, iallafall inte tillsammans. Försökte mig på att ta lite julbilder på tjejorna men kanske får överlåta det till ett proffs istället, min syster är annars väldigt duktig.
 
Detta blev iallafall resultatet hehe...
 
 
 
Det var två tröttisar efter allt plåtande.. Vi har sovit lite dåligt den senaste tiden, två små barn brevid varandra i vår säng är ingen hit (båda kommer till oss på natten boxas med varandra). Så fort J kommer hem från jobbet så åker jag och köper en sänghäst/skydd, så får jag sova i mitten och Linnea längst ut :)

Adventsmys...

Idag blev det 1 dec betyder att vi bott här exakt 1 månad nu. Och så är det 1 advent blev bortbjudna till min syster och  familj på mysig adventsfika. 
 
Linnea har fått en adventskalender som hon kommer öppna varje morgon, det är med duplo så lite nyttigare än choklad :)
 
 
 

RSS 2.0