Babygym...

Idag har jag och Linnea satt ihop Sagas babygym. 
 
 

Glad påsk :)

Linnea fick lite påsk presenter av påskharen istället för godis iår. 
 

 
 
 
Ikväll ska vi iväg på påskmiddag hemma hos morfar/pappa.
 

NAN 1

 
Saga kommer flaskmatas precis som sin storasyster fick göra med nan 1 från nestl'e. Har hur mycket mjölk som helst men hon vill inte riktigt ta bröstet. Så efter att ha kämpat med amningen i nästan två veckor har jag nu gett upp. Dessutom gick hon inte upp i vikt som hon skulle, men det gör hon nu med ersättningen och nu vet jag hur mycket hon får i sig med, känns tryggast så. Vi har även fått in riktiga bra ät rutiner redan. 
08:00 
11:00
14:00
17:00
20:00
23:00
04:00
 

Frukost!!

Nu sitter jag och mina fina tjejer i köket och äter frukost. Pappa Johan ligger fortfarande och sooover...
Tänk att en kopp kaffe kan vara så gott på morgonen :)
 
 
 
 

Första riktiga skorna

Här i veckan var jag iväg och köpte Linneas första riktiga skor. Märket blev svenska kavat, den klassiska lära gå skon. Hon är ju så duktig och traskar runt här hemma och då måste man ju ha riktiga skor på fötterna :)
Det bästa av allt är att hon älskar dem ❤
 
 

En vecka efter

Igår var det en vecka sen Saga togs ut med kejsarsnitt. Och här är magen en vecka senare...
 
 
 

Tisdag...

Dagarna går här hemma och imorgon blir Saga redan en vecka gammal :) Amningen fungerar väldigt bra denna gången. Kanske kan vara hallonbladstet som jag fortsätter dricka och som jag kommer att dricka tills jag slutat amma om ca 6 månader... Idag var min syster här också och tog en fika och då tog Linnea hela tio steg helt själv, mammas duktiga tjej! ❤
 
 
En nymatad mätt liten tjej har somnat på pappas bröst... 
Kläderna som Saga har är från newbie by kappahl.
De har så himla söta kläder!

Hemma!

I fredags kom vi hem från bb. Allt har gått bra, har inte hunnit uppdatera riktigt... Har haft mycket att göra och allt tar dubbelt så lång tid nu än med ett barn :) Tur att jag har Johan här hemma. Linnea blev jätteglad att se både mig och sin lillasyster. Kommer skriva min förlossningsberättelse när jag får tid.
 
Just nu sitter jag, Linnea och pappa/morfar och fikar medan pappa Johan är iväg och storhandlar mat i affären. Lilla Saga sover gott i sin säng, där är det typ blöjbyte, matdags, sovdags och så går det runt så. Inte mycket vaket än men det kommer väl :)
 
 
 
Bild från BB lilla Saga...

Saga Vilda

Imorse klockan 08:59 föddes vår lilla prinsessa med planerat kejsarsnitt. 3525 g tung och 48 cm lång ❤
 
 

Värkar!

Kvällen igår började med värkar, tog en tablett men de försvann inte... Trodde först de var regelbundna, men icke.. Under natten har jag haft en del väldigt smärtsamma värkar och har ej kunnat sova. Men nu är det snart dags, sitter och matar Linnea med ägg hehe och ska få henne att sova en stund innan mamma/mormor kommer. Halv 7 åker vi iväg tillförlossningen. Snacka om att jag är nervööööös nu! Nästa gång jag skriver är jag tvåbarns mor. Åh vad jag längtar. Ca. två timmar kvar! ❤

Dan före dan...

Ja imorgon är det den 13e mars och dagen då vår lilla älskade Saga kommer. Kan inte fatta att det verkligen är dags... har varit nervös sen jag vaknade imorse, tror inte jag kommer sova så mycket inatt. :)
I eftermiddags var vi och lämnade blodprov på sjukhuset ifall att jag skulle behöva blod efter snittet.
Nu är det snart dags att duscha med den speciella tvålen två gånger. Sen ska Linnea sova och jag ska sitta i soffan och ta det lungt dom sista timmarna och möla i mig massa mat, för efter midnatt får jag inte äta eller dricka något.
Håll nu tummar och tår för att allt går bra för oss imorgon bitti. 07:30 startar det :) Spännande !!
 
Sista magbilden tagen idag i vecka 39+4.

Gravid vecka 40 (39+1)

Mamman

Sista veckan av graviditeten! Du förväntas föda snart, men endast ca 5 procent av alla barn föds på den beräknade förlossningsdagen. Räkna med plus/minus två veckor Om förlossningen behöver sättas igång så görs det på förlossningen/BB i vecka 42.

Du kommer tillbaka till barnmorskan på efterträff (efterkontroll) ungefär 6-12 veckor efter förlossningen. Du ringer själv till din barnmorska och beställer tid. Om du behöver preventivmedel så kan du fråga barnmorskan om det då. Amning är inget hundra procentigt skydd mot graviditet. Har du frågor före din efterträff kontaktar du självklart din barnmorska.


Barnet

Ditt barn är nu ca 50cm från topp till tå. Det är fullt utvecklat och kan nu lämna sin trygga tillvaro i livmodern. Ge barnet all din kärlek och omvårdnad. Nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Efter födseln lossnar moderkakan, navelsträngen slutar fungera när barnet tar sina första andetag. Graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Det kan göra att pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och även innehålla små mängder mjölk. Könsorganen kan påverkas av detta, blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normalt och försvinner efter ett kort tag.


Partner

Nu är det snart dags! Det är nära din partners beräknade förlossningsdatum. Då kan det vara bra att komma ihåg att många går över tiden, ofta förstföderskor, så ha tålamod och bli inte orolig om bebisen tar tid på sig att komma. Ta väl hand om varandra den tid som är kvar så att ni är starka och utvilade då dagen för födseln kommer.

 

Idag är det vecka 39+1 och senast på onsdag morgon ser jag min lilla prinsessa för första gången.. har dom senaste dagarna haft väldigt ont, värkar men dom har ej hållt i sig i en minut så då är det väl bara kraftiga förvärkar.. bebis försöker verkligen ta sig ut känns det som. Hela magen ändrar form och det gör ont när den gör det hon är ju så stor, minst 4 kg som flyttar runt där inne :) .

Söndag...

Dom senaste två dagarna har Linnea och Johan känt sig lite dåliga och igår kom förkyldningen, värst är det med stackars Linnea lite feber och mycket förkyld, snor över allt.. jag försöker hålla mig undan så gott det går är liksom 2 ½ dagar kvar tills Saga senast tittar ut, så känner inte för att bli förkyld jag med. Känns som man går runt med en melon mellan bena som kan ramla ut när som helst hehe. Mycket förvärkar, det är nära nu.
 
En liten förkyld tjej

Inför operation planerat kejsarsnitt...

Idag var jag och Johan iväg till sjukhuset för inskrivning på förlossningen inför snittet på onsdag. Fick träffa barnmorska som informerade lite vad som skulle ske och fick träffa förlossningsläkaren. Fick tid till narkosläkaren på tisdag alltså dagen innan min lilla prinsessa kommer. Och så fick vi såklart tiden när vi ska befinna oss på förlossningen på onsdagen, det blir tidigt de, redan 07.30...
Efter alla besök och prat med läkare åkte vi till apoteket och köpte Hibiscrub som jag ska duscha med hela FYRA gånger innan op, två på kvällen och två på morgonen. Håret kommer väl bli som svinto hehe:) och efteråt en mjuk hudlotion( efter op och vanlig dusch då man inte får använda någon lotion vid op).
 
 
Jag hoppas nu verkligen att lillan håller sig i magen tills på onsdagen, har haft en massor med värkar men vet dock inte om det är riktiga eller förvärkar... men ont gör dom, inte klockat eller nått än så hoppas dom håller sig oregelbundna så vi får vårt fina datum 130313.
 
 
Min stora bebis <3

En vecka kvar...

Idag är det precis en vecka kvar tills vi har planerat kejsarsnitt... Hoppas lilla Saga vill stanna i magen tills dess.
Har fruktansvärda förvärkar nästan hela tiden... Och höften som låser sig pga av foglossningen. En vecka kvar sen kan man böja sig ner utan att ramla på huvudet, sitta på golvet och leka med Linnea och ta sig upp själv, knyta skorna själv, köra bil (nu tar magen emot). Ja, jag kommer känna mig lätt som en fjäder, åh vad jag längtar :) ❤
 
Bild från söndag vecka 39.
 

Tisdag

Idag har vi varit ute och promenerat med vagnen en liten stund bara för att få komma ut, det var rätt härligt väder med. Nu blir det snart en god smoothie och soffan som gäller resten av kvällen.
 
 
 
Linnea med första toffsen i håret.. Min lilla sötnos!

Sista mvc besöket...

Idag var vi på sista bm besöket för denna gången. Skrev ner lite önskemål inför förlossningen och så. Bla att vi önskar eget rum på bb, hade det sisst och var hur skönt som helst plus att Johan kunde sova över och fick en egen säng. Önskade även ryggbedövning så att man är vaken när snittet görs, vill ju så gärna hålla bebis Saga när hon kommer. Frågade bm hur stor hon trodde lilla Saga var nu.. och fick höra minst 4 kg och minst 52 cm lång. Så blir en stor bebis till. Storlek 50 kommer ej passa i klädväg får börja med 56...
 
Sf måttet : 38 cm
Hjärtljud: 136
Vikt: +17 kg
 

Gravid vecka 39 (38+1)

Mamman

Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Du går kanske inte upp i vikt längre, vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Om du känner någon oro så är det viktigt att du tar upp det med din barnmorska. Det är vanligt att sömnen blir störd, se till att vila så ofta du kan.


Barnet

Barnet är omkring 49cm långt från topp till tå och väger ca 3,5kg. Barnets fostervätska förnyas var tredje timme. Navelsträngen är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Barnet har mindre utrymme i slutet av graviditeten vilket medför att barnets rörelser ändrar karaktär, dock ej frekvensen. Du ska känna liv i magen varje dag. Om du är bekymrad över att barnet rör sig mindre ska du kontakta sjukvården direkt, dag som natt. Lita på din instinkt. 


Partner

Nu är det täta kontroller hos barnmorskan och barnet övervakas noggrant. Som partner är du säkert full av förväntan inför barnets ankomst. Har du gått en kurs kan det vara värt att återigen fundera över hur du kan hjälpa din partner under förlossningen för att se till att hon har det så bra som möjligt. Vila då ni kan och prata med varandra och med närstående om era förväntningar inför barnets ankomst.

 

 

 
Nu känner man sig bara så himla stor och klumpig... Magen bara fortsätter att växa och blir allt större. I natt trodde jag att det var dags, jag hade så himla onda förvärkar, men efter några timmar gick det över. Imorgon är det dags att gå på sista besöket hos bm. Spännande att se hur allt står till med lilla Saga. Och nu när Johan är pappaledig så kan vi gå hela familjen :)

Vårväder

Idag har det vart riktigt fint väder ute, hela 7+ grader. Var ute på en kort liten promenad med Linnea, hon ville så gärna ut.. Hon pekade på fönstret och dörren hela tiden så jag kunde inte säga nej, fast jag vet att det bästa hade varit vila för mig med min foglossning.
 
Idag är det precis en vecka kvar tills vi blir inskrivna på förlossningen inför operation. Snart är hon här hos oss vår lilla Saga. Drömde att hon föddes i natt och hon var så himla lik sin stora syster... När jag vaknade längtade jag bara ännu mer :)
 
Nu blir det snart gladiatorerna på tv och lite chokladglass till de....
 
 

RSS 2.0