Falsk krupp

Det är ju ingen nyhet direkt att vi alla vart sjuka med förkylning i ca 2 veckor. Men i torsdags fick Linnea hosta som ledde till feber och så tappade hon rösten, fick slemhosta.
Stackars lilla gumman hon har det inte lätt. vi har alla sovit i vår säng sen dom små blev dåliga men inatt tappa L andan tre gånger , fick ingen luft, kräktes skoll het, det var ingen tvekan vi åkte in tidigt imorse till barnakuten ...
Fick diagnosen falsk krupp. fick adrenalin inhalation två gånger .. Gallskrek, sen blev det lite bättre..
nu är vi påväg hem i bilen med två sovandes barn, skönt!!!
 
 
 
En sovande Saga fick också följa med
 

Dagens Nea

Idag har Linnea på sig söötaste klänningen i marinblått från märket newbie och till de thights från Lindex . Super söt får man vara när man ska  iväg på kräftskiva senare idag...
 
 

Utflykt..

Igår blev det en heldag ute. Vågade oss åka både buss och tåg igår. Var uppe med tuppen och åkte till öppna förskolan i lindome ca 4 mil härifrån. Där mötte vi upp min kompis och hennes barn, hade en trevlig dag där och efteråt gick vi hem till dom på fika. 
Linnea har inte vart på öf sen hon var 7 mpnader så det var såklart jätte spännande för henne, väl där var det som om mamma aldrig existerat iväg och prata och lekte med alla barnen.
 
en morgon pigg linnea:
 
Sångstunden, smyg foto :) Linnea i miten fullt upp medatt greja...
 
Just enna öf är så bra för dom har en mjuk lekmatta super bra för småbarn att sitta p.
 
Rutchkanan var poppis, åkte med kompisen arvid
 

Promenad...

Igår var vi ute på en lång kvällspromenad. Det var soligt men kallt och blåsigt. Det svåraste är att klä barn/bebis denna årstid.
Så här såg Linnea ut:
 
fodrad fleecejacka
tunnare bomullsmössa
tumvantar
Nike skor
 
Förra året höll jag och Linnea oss för det mesta inne.. Anledningen för att vi bodde på 3 vån utan hiss och sen var jag gravid med.
Denna höst/vinter kommer vi vara ute mycket. Kommer inte ha bil utan det är vagnen som kommer följa med oss, så svårt hur man ska klä dom små. Jag har läst lite vad andra har skrivit hur dom kommer klä sina barn och jag har kommit fram till detta:
 
Linnea: i vagnen fleeceoverall, vindfleecemössa , tumvantar+ åkpåse och vinterstövlar , om vi går till lekplatsen pop vinteroverall + öppen åkpåse så det ej blir för varmt(man klär lätt barn för varmt än kallt).
 
Saga: I vagnen pop vindfleeceoverall, pop vindfleecemössa, tjockare strumpor, tumvantar +åkpåse. Om vi åker pulka eller något liknande har jag en tjockare vinteroverall från åhlens som Linnea aldrig fick användning av förra vintern. Detta räcker gott och väl i höst och vinter iallafall i min stad Göteborg där det brukar vara rätt mild vinter Som max-10 ungefär.

Regnig höstdag

Dom senaste dagarna har det bara regnat och blåst här .. förkylningen håller på att ge sig som tur är. Jag var iväg en sväng till centrum förut själv. Hösten är en väldigt fin årstid fast den är kall och blåsig ...
 
 
 
Linnea sitter och målar och vi har precis fikat med god paj och kaffe...
 
 
 

Bvc

Idag har vi vart på bvc med Saga på hennes 6-mån kontroll hos docktorn. Var meningen att vi skulle åka buss hela vägen till tuve där vi bodde innan vi flyttade ut på landet. Kom ner till grannens tomt då jag kom på att hur tusan ska J kunna hämta upp oss med bilen efter besöket då Sagas bilstol står hemma i hallen. Var bara att vända igen ich vänta på att pappa johan skulle jämta oss med bilen istället. Lite stressigt men fram kom vi iallafall:) 
och min lilla knubbis fortsätter att gå upp bra i vikt. Nu är hon: 68 cm lång, 8510 gram tung och huvudomfång på 43,1 cm. Allt var bra enl docktorn så skönt och nästa besök är vid 8 månader och de på vårt nya bvc i torslanda. 
 
 

Tisdag..

Imorgon har det gått en vecka sedan sjukstugan öppnade hos oss. Det var då Linnea blev sjuk och sen även lilla Saga. Förkylning med feber, svårt med andningen pga av snuvan. Ja det är inte lätt att vara liten och sjuk. Så har det fortsatt Och fortsätter hoppas det ger sig snart så vi blir friska allihop snart. När vi är sjuka i vår familj håller vi oss hemma för att ej smitta andra, men tyvärr gör dom flesta andra ej det och vips blir det till en ond cirkel med förkylning och baciller. 
 
Saga sover gott efter att ha fått både nezeril och Alvedon plus upphöjd säng med sovpuckar
 
 

6 månader...

Igår blev min lilla Saga hela 6 månader. Tiden går alldeles förfort. Minns det som om det var igår dagen hon föddes med planerat kejsarsnitt. En av dom lyckligaste dagarna i mitt liv. 
Har inte skrivit någon förlossningsberättelse för har ej riktigt haft tid till det men här kommer en kort version.
 
Dagen den 12e mars dagen innan Saga kom till världen. jag och J var iväg och pratade med narkosläkaren på sjukhuset och pappa/morfar passade Linnea hemma hos oss. Senare på kvällen tvättade jag mig med hibbiskrubb som jag köpt på apoteket inför operationen 2 ggr på kvällen och två på morgonen innan vi åkte till förlossningen.
Jag var hyper nervös kunde inte sitta stilla äntligen snart var tiden kommen då vi skulle åka, det blev kväll j och Linnea gick och la sig jag kunde bara inte somna. Fick för mig att jag fick värkar och att allt höll på att starta naturligt, så var inte fallet som tur var. Lyckades somna någon time innan klockan ringde kl 04 , upp och hoppa duscha med bakteriedödande medel(hibbiskrubben). Ringde mamma som skulle vara barnvakt och kollade så hon var vaken, allt var förberett in i minsta detalj med schema för Linneas mat och sovtider m.m. Mamma skulle passa L hemma hos oss och J skulle sova med mig på bb en natt. 06:30 skulle mamma vara hemma hos oss för vi skulle vara på förlossningen 7:30. Klockan blev halv 7 men ingen mamma/mormor hon hade fasnat i trafiken nögonstans i angered, och kom kl 07:00. En halvtime kvar tills vi skulle vara inskrivna på förlossningen jag super hyper stressad pussar L hejdå och berättar att vi ska åka och hämta hennes lillasyster och att mormor kommer strax. in i bilen med j och bb väskan åker vi i ilfart till mölndals förlossning. Prick kl 07:30 ringer vi på klockan till förlossningen. Denna gången kändes det helt anolunda, ringde på helt vanligt utan värkar eller något, kändes som vi skulle på studiebesök eller nått hehe. Kom en sköterska och öppnade dörren och välkomnade oss, jag presenterade mig och att vi hade tid för planerat kejsarsnitt. Vi fick sätta oss på en bänk i en koridor för det var så mycket folk just då. Satt utanför undersökningsrummet och väntade på våran tur att komma in och sätta igång. Ut ur rummet kommer en tjej med sin kille, man kunde riktigt se hur ont hon hade i hela kroppen. Hjälp tänkte jag och kände mig lättad i all stress att jag ej var i hennes kläder.
 Vi kom in i rummet och jag minndes att jag för exakt ett år och en månadsen tidigare vart i pecis det rummet men då i e helt annan sitts. I rummet fanns en säng ett handfat och en gynstol, en toalett precis brevid med en massa skåp. Lägger mig i sängen J sitter brevid. In kommer en morgon glad sköterska med sin ELEV( jag som var tydlig och hade skrivit i mitt brev att jag ej ville ha elev närvarande, då jag hade det när linnea föddes och tyckte det var jobbigt) höll minen och gav glatt ett fejkat smile tillbaks, helt rasande inombords. Eleven står endast med som tur är. Sköterskan sätter katetern men misslyckas två gånger och ja det gjorde oooont( men hoppsan vi försöker igen). Sedan ska nålar sättas och förberedas så läkarna kan sätta in medicin m.m. Då blev J helt plötsligt någon assistent till henne för hon ber han hämta det ena efter det andra i skåp m.m , helt virrig sköterska. Då tänkte jag kan bara detta vara över snart så man slipper se hennes nylle mer. Allt hon gjorde , gjorde super duper ont men jag höll minen annars hade det väl tagit ännu längre tid, knackar på dörren och det var narkosläkaren vi träffade dagen innan som gav emlasalva i ryggslutet där bedövningen skulle sättas. sedan fick vi promenera iväg och vänta utanför operationsrummet, med mig hade jag droppstativ med en massa slangar. Helt plötsligt blev jag jätte skakis och benen började darra kände mig jätte sjuk och hade frossa. 
Kom in i op rummet och där väntade alla som skulle vara med säkert 10 personer. I rummet fanns massa skåp längs väggarna i mitten en britts såg ut som en tandläkarestol som man kunde luta åt alla möjliga håll och en stor lampa över huvudet på sidorna om stolen massa maskiner och blodtrycks mätare och sånt. Jag fick sätta mig på kanten av britsen fick på mig duntofflor och en sjukhusskjorta samt en grön mössa att ha på huvudet. Narkosläkaren bad mig luta mig framåt och sitta helt still och han satte bedövningen i ryggen på mig samma bedövning jag fått ett år tidigare men starkare så jag skulle bli helt bedövad från bröstet och neråt.
 Blev ombedd att genast lägga mig ner då bedövningen tog väldigt snabbt och jag snart skulle bli förlamad och nte kunna röra en fena och sant det efter någon minut blev jag varm i hela kroppen kunde inte röra ett finger ens. Vid mitt huvud har jag J iklädd gröna op kläder oxå han en grön mössa på huvudet. Jag har oxå två sköterskor vid min sida som står och pratar med mig och fyller på med medicin m,m i slangarna jag har på armarna och sköter aparaterna , jag är nu lite yr får syrgasmask och ska andas lungt. Pratar om väder och vind , vet att det är för att jag ej ska tänka på vad som händer på andra sidan det stora gröna skynket som plaseras mitt framför nyllet på mig så jag inte ska kunna se vadsom händer .
rätt som det är kommer det ett snöre flygandes över skynket helt blodigt och någon av sköterskorna tar emot det jag känner att det drar och sliter i magen på mig men gör inte ont, sen låter det somom någon drar ur proppen ur badvattnet, slurp och där gick vattnet roppar någon på andra sidan, en minuts senare hör vi bebis skrik och mot oss kommer en fin liten bebis inlindad i en vit filt. sköterskan säger ni har fått en dotter, då kom första tåren av lycka våran lilla Saga, Linneas älskade lillasyster var äntligen här så som vi väntat, J håller henne och jag är alldeles skakis fortfarande. Men världens lyckligaste två barnsmor. Tar en halvtime att bli igensydd sedan får jag lilla Saga på bröstet och hon fpr lite tutte och sen körs jag iväg till uppvaket och J och Saga får komma till BB. Ca 5 timmar senare är vi alla tre samlade på BB . 
 
Lite bilder på Saga från nyfödd till nu. min lilla alltid för det mesta glada bebis.
 
 
 
 
 
 

Sjukstuga

Ja det är verkligen sjuk STUGA här på 38 kvadrat stort/litet. Sen sent igår kväll blev barnen jätte förkylda med feber. Och natten har verkligen vart hemsk, två små sjuka barn och mamma och pappa som är uppe stup i kvarten för att trösta. Slutade med att båda barnen låg hos mig i 1,20 sängen när j gick till jobbet. 
 
 
 
Nu ligger Saga och sover och Linnea snorar runt och leker. 
 
 

<3

så mysigt...
mina fina tjejor.
 
 

Sista grillningen...

Kanske blev sista grillningen för i år. Var bjudna hem till pappa/morfar på grillning. Grillade fisk och blev jätte gott. Linnea hade fått en massa sandleksaker av min faster som hon lämnat där, rena rama julafton :). Vi satt ute i det fina vädret och lekte medans pappa / morfar fixade med grillningen . Nu är vi hemma, barnen sover så blir nog någon bra film ...
 
 
 

Barnrum.

Å vad jag längtar nu tills vi flyttar och jag får inreda Linneas barnrum. Har spanat massa på nätet och funderat på hur det ska se ut och nu har jag en del saker klara...synd bara att mamma penningen inte är så stor så får spara in varje öre för att ha råd. Men denna tapeten har jag kollat in och fått godkänt från Linnea och gärna en snygg boklist som hon kan ha alla sina böcker , med alla menar jag att hon har massor är ett av hennes stora intressen.
 
 
( nu går det ej att ladda upp tapeten något fel uppstod men det är en hello kitty tapet )
 

Pink or blue

Det är en sida på nätet med bl.a. Nappar och inte vilka nappar som helst utan märket MAM. Båda barnen fastnade just för detta märke och för att vi ska kunna skilja på vems som är vems så har jag bestämt att Linnea ska ha silikon napp och Saga latex napp. Och på just den sidan är det bara att välja och vraka finns hur mycket som helst. Fick hem första beställningen idag och har redan beställt en ny. Super nöjd :)
 
 
Skillnaden på 6-16 mån och från 16 mån. Var rätt stor skillnad ändå.
 Till vänster den mindre nappen 
 
 

Måndag

Måndag igen... J jobbar kväll denna veckan. Betyder att jag och barnen får klara oss själva. Har även haft en vän här med hennes två barn. Den yngsta är 2 mån yngre än Saga. Sen var pappa/ morfar här en sväng och visade sin nya vespa han köpt, jätte fin. Linnea skulle såklart prov sitta:). Sen har det vart sång och dans här så fullt upp hela dagen, hoppas på två trötta tjejer om en stund så man kan vila lite. 
 
 

Anti Rullkudde

När Linnea var ca 6 månader började hon rulla från rygg till mage och det hela tiden . Så fort man la henne på rygg hade hon rullat till mage igen och även nattetid. Hon hade ej fått in tekniken än att rulla tillbaka . Slutade med gnäll på natten och en väldigt trött mamma som hela tiden fick vända tillbaka. Nu denna gången är jag förberedd med en anti rullkudde. Då lilla Saga någon månad tidigare är precis där Linnea just var. Tack anti rullkudde , en väldigt bra uppfinning. 
 
 Självklart får hon rulla hur mycket hon vill dagtid och när jag har koll på henne...

RSS 2.0