En dag vid havet!

Idag tog vi bussen till havet är igentligen gångavstånd men då måste man gå genom skogen och vill helst inte de själv men bussen gick fort bara 5 min bort. Linnea lekte på lekplatsen och Saga sov gott i vagnen och jag kunde sitta och sola en stund. 👍
 
 

Lördag

Idag var det gårdstäd från 10-14 så har krattat löv och soppat och rensat, fint väder fick vi med. 
Nu sitter jag i bilen ska på kalas så resten av familjen kör mig. 
Lite bilder på Linnea i nya baddräkten och idag när hon gjorde sig fin😃
 
 
 

Lekplatsen...

Nu när det är så fint väder och Linnea är på förskolan så leker jag och Saga på lekplatsen lär henne att använda spade och hink bl.a. Bra att kunna till dagisstarten i höst .
och mitt upp i när jag höll på att skriva så la internet av så fortsätter nu 👍.
hämtade Linnea vid 14 och sen iväg och storhandla. Ikväll ska jag färga håret 😃
 
 
Gung gung säger Saga när hon sitter i gungan
 
 
 

Påskafton

Herregud vad fint väder vi haft idag, man kunde gå ute med bara linne riktigt sommarväder och imorgon ska det bli ännu varmare. Vi satt på vår mysiga balkong hela förmiddagen , eftermiddag blev det promenad till en lekplats och senare hem till svärföräldrarna på påskmiddag. 
 
 
 
Inte lätt att fota när man har en Saga som inte vill sitta still... 💕
 

Glad påsk!

Långfredag, har hunnit med rätt mycket idag faktigst. Barnen vaknade tidigt så blev att storstäda köket och ta hand om tvätten och åka och handla👍. 
Sen kom påskharen och gömde ägg i Sagas rum som barnen fick leta efter. Två glada busar mumsade i sig godis och sen var det lite annat i äggen med. Bl.a. En super söt tröja till Sagan. 
 
 
Idag blir det tacos till middag och vindruvor till L som fredagsmys 😀. 
 

Lek&bus landet...

Imorse hade vi min lillebror på besök för han har påsklov, så då ville jag hitta på något extra kul med honom. Tyvärr ses vi inte så ofta bor en bit ifrån varandra och sen har jag ej tillgång till bil så ofta.
vi lämnade Linnea på dagis så åkte jag oscar och saga iväg på äventyr. (Lek&buslandet i gbg europas största lekland inomhus). Vart där förr men nu hade dom byggt ut och utökat för dom lite yngre barnen. Så rooligt vi hade det alla tre. Men jag märker på min kropp att den blivit äldre, inte lika smidig och rörlig som förr men det hör väl till åldrandet haha.
 
 
Först in på leklandet och oscar fick provåka  nya ringar man satt ioch åkte på en rutchbana.
 
Saga på nya avd. Musses godisfabrik För lite mindre barn 0-5 år. 
 
Oscar står på en snurrplatta, gjorde jag med tills jag flög all världenskos.  
 
Mina små hjärtan leker..
 
Vulkanen.. var en av oscars favoriter. Han fick tillomed mig till att klättra upp, verkligen inte det lättaste, men till slut gick det gällde att få in den rätta tekniken. 
Roligt hade vi iallafall och nästa gång får vi ta med hela familjen. 

Fredag i bilder...

Maten från morgon till kväll blev lchf. Pizza till middag och kladdkaka till film på kvällen.
 
 
 
Lite utelek på förmiddagen bara jag och Linnea och en promenix på em. Slutade med en sovandes Linnea i hallen 😃
 
 
 
 
 

Min torsdag...

Morgonen började med att vi försov oss, Saga spelade på sin godnatt speldosa vid sängen så resten av familjen somna om " slumra in lilla vän i bädden..." Så fort på med kläderna och iväg till dagis med Linnea. Sen var det iväg och storhandla med resten av familjen, laga klart middagen som nu är lchf inspererat igen och J iväg till jobbet och dagishämtning sen äntligen hem och slappa lite trodde jag ja:). 
Vi har fått en liten busunge här hemma som hittar på bus hela tiden. Busar i köket öppnar skåp letar i sopporna petar på pappas högtalare ja allt hon kan komma åt och sen skrattar hon högt för hon vet att hon inte får.
sen kom mamma/mormor hit på besök alltid trevligt, fick man lite hjälp att lägga barnen med. 
Nu väntar den rena tvätten på att bli vikt och in i skåpen sen är det dags att soooova. 
 
 
 
Dagens maträtt, fiskgratäng med blomkålsmos, mums vad gott det blev...
 

Känslor...

Idag har verkligen vart en sådan dag, full med känslor. Just det att lämna bort sitt barn bara för några timmar på ett ställe som är nytt till människor man inte känner. Linnea trivs hur bra som helst på sin förskola och vinkar hejdå och är jätte glad när jag hämtar allt går hur bra som helst, hon är så duktig min stora tjej. Bara lite jobbigare för hennes mamma ( mig då). Har gått runt hemma hela dagen tittat på klockan , inte kunnat koppla av, vet att hon har det bra och vet vad hon gör och hur dagen är upplagd. Varför ska jag vara orolig... känner liksom att jag saknar henne. Första gången jag lämnar bort henne så, hon har vart med mig alla dagar ända sen hon föddes och helt plötsligt är hon inte hos mig dygnet runt och jag har inte 100 koll längre. Känner att gråten är nära men måste hålla minen för Saga urs hoppas detta går över och jag kan slappna av hur blir det annars sen när jag börjar jobba på riktigt. Kramar och pussar min fina Linnea extra mycket när hon kommer hem från dagis om dagarna. Linnea är bättre på det här än sin mamma.
 
 
En pyjamasklädd tjej strax före läggdags ikväll...

Pimpa gröten

 Ett litet experiment som jag gjorde till mellis för barnen idag...
 
grötplättar med banan:
Blanda vatten och grötpulver till en portion, ta lite mer pulver så smeten blir klibbig. 
Mixa el mosa en banan och blanda med gröten.
värm en stekpanna med lite olja och klicka i smeten. Stek på medelvärme tills plättarna håller ihop och vänd dem sedan. Det tar en liten stund men värd väntan. Servera med fruktpure el bär.
 
Mina blev inte så fasta så nästa gång ska jag ha i mer grötpulver men blev super gott och Saga gillade de jätte mycket.
 

Nu går hon!

Nu släpper Saga och traskar iväg på egenhand. 
12 månader och 3 veckor gammal. Så modig tjej det har blir många fall men hon ger inte upp, ställer sig upp igen och traskar iväg med händer högt upp i luften för att hålla balansen. Hjälm blidde det med så inte huvudet tar så mycket smällar. För hon väntar minsann inte på att någon ska gå efter henne hon bara går , så gulligt... 
 
 

Torsdag...

Idag har Linnea vart iväg på dagis och denna gången utan mig, hade gått hur bra som helst, så hoppas det fortsätter så. Saga har invigt sina första skor och lekt på lekplatsen, krypa i sanden var kul. Nu ska snart middagen lagas och sen bara slappa i soffan när barnen har somnat. 
 
 
 
 

Sovstund ?

Nu ligger alla små barn i sina vagnar och sover utan Linnea som totalvägrar , men hon ser rätt trött ut nu. Har iallafall satt upp att hon får sova 30 min om hon lyckas. 
 
 

RSS 2.0