Dagis-start!

Idag var det premiär dagen för Linnea det var nämligen hennes första dag på förskolan Skorpinjonen. Inatt blev det inte mycket sömn för Saga höll hela familjen vaken med att banka med leksaker mitt i natten och tjoa och ha sig men det var en gla Linnea som steg upp imorse trotts sömnbrist. Gick hur bra och fint som helst på dagis. Nu har vi två dagar till med inskolning sen ska hon gå helt själv, spännande. :)
J jobbar kväll i 3 veckor nu så känns så tomt hemma utan honom. Men sen ska han jobba dag igen så det är bara tillfälligt som tur är.
 
Imorse påväg till dagis...

Söndag...

Denna dag har gått i alldelles rasande fart.. Började med att vi fick sovmorgon barnen sov i sina sängar hela natten. Mamma/mormor och min syster(moster vera) kom hit med ute stolar och vagnen till Linneas dagis.  lång promenad och senare grillning hos svärisarna. Imorgon är det dagis start för Linnea. Så blir upp tidigt för mig och henne Imorgon. 
 
 

Varma härliga dag...

Igår kväll bestämde jag att jag och barnen skulle ut idag hade ingen aning om att det skulle bli så fint väder. Klädde på oss runt 11 tiden, vantar, halsduk,mössa , jacka , stövlar och ut höll på att få en chock. Tittade på termonetern 14 grader! Dock försent att vända hem och byta om. Vi traskade iväg och letade roliga lekplatser i området och kan säga att vi hittade många gömda mellan hus och radhus.
Barnen var överlyckliga och ville verkligen inte sova någon middag . Saga somnade efter 2 tim och sen fick vi leka i 1 tim till så hon fick sova en stund inget emot Linnea som hade jätte roligt.
Somnade gott i sin säng 18:30 ikväll:). 
För mig blir det att sova nu imorgon ska jag upp tidigt och gå på loppis. En av mina vänner ska även stå och sälja imorgon , spännande! 
 
 
 

Vår dag!

Vaknade med två glada tjejor strax efter kl 06 imorse. Busade och lekte hela förmiddagen, halv 2 hade vi tid hos barnläkaren i en annan stadsdel för Saga och hennes magbesvär ( hon kräks fortfarande väldigt mycket har gjort det sen hon var bebis men det har liksom inte gett med sig än). Tog iallafall ett bra  tag att ta sig dit med buss och spårvagn så J hämtade oss efter jobbet, som tur var hade dom en öppna förskola precis i samma bygnad några trappor ner perfekt! Där hann vi leka på hela 200 kvadrat stoort i ca 1 tim innan det var dags att gå, det var jätte fint och stort där helt perfekt skulle ligga lite närmare oss så hade det vart ännu bättre:).
 
Två glada brudar på morran...
 
Vår utflykt...
 
 
 

För att hon kan!

Nu går Saga runt här hemma och håller sig mot möbler och väggar...kryper runt fort som attan efter hon har gjort något bus. Linnea är den som gillar att ha ordning och reda runt om sig. Men Saga har blivit en liten busfia,plöjer allt i sin väg, här är lite bildbevis från i eftermiddags..:)
 
Efter maten vart det pannkaka överallt...
 
Sen var det skonas tur :)
 
Och här är busungen fångad på bild, gömmer sig i syrrans rum ...
 

Grillning...

Idag grillade vi första gången för i år hos pappa/morfar, mycket trevligt. Min syster och hennes kille kom dit med. Linnea och saga busade förfullt. Nu sitter man hemma i soffan barnen sover J med då han ska jobba tidigt imorgon. Och imorgon ska vi till gymmet första gången detta året har barnvakt så man får passa på ska bli så kuul :) 
 
 

Grillning...

Idag grillade vi första gången för i år hos pappa/morfar, mycket trevligt. Min syster och hennes kille kom dit med. Linnea och saga busade förfullt. Nu sitter man hemma i soffan barnen sover J med då han ska jobba tidigt imorgon. Och imorgon ska vi till gymmet första gången detta året har barnvakt så man får passa på ska bli så kuul :) 
 
 

Man tager det man haver :)

Idag fick det bli sockerkaka till mellis för mina barn, kylskåpet och skafferiet ekade tomma, så det var bara att ställa sig och baka :). Båda tyckte det blev väldigt gott och dom sa mmm många gånger innan det var uppätet. Nu har vi vart och handlat så nu är det välfyllt igen. 
 
 
 
 
 

Måndag...

Idag har vi vart på öppna förskolan och lekt några timmar. Dom somnade gott 19:30 behöver aktiveras varje dag nu så somnar dom gott på kvällen. Jag sitter i soffan och kollar camping inför sommaren med några vänner. Blir en weekend vid någon fin sjö i vårt avlånga land. sommarvik verkar vara ett mysigt ställe vi får se vart vi slutligen hamnar :)
 
 

Promenad...

Idag blev det kanonväder så vi passade på att gå ut på en långpromenad på 2,5 tim. Gick ända till havet och runt i skogen. Barnen somnade i vagnen efter bara 30 min så dom missade allt spännande på vägen. Gick bla in i "trollskogen" där det fanns troll och tomtar och nappträd, jätte mysigt. Nu sitter jag i soffan med blåsor på fötterna, ska nog ta mina promenadskor nästa gång ajajaj....
 
 
 
 
 

Saga 1 åringen!

Idag är det alltså den 13 mars och Sagas allra första födelsedag.. 1 år har gått så himla fort, vår lilla tjej är ingen bebis längre utan ett barn på 1 år, en stor fast fortfarande liten tjej. För ettår sen kl 08:59 kom hon till oss med planerat kejsarsnitt, här är en bild från op som jag ej visat tidigare och en liten Saga bara några tim gammal på bb.  Älskade lilla barn mamma älskar dig till månen och tillbaka flera hundra tusen gånger om. 
 
 
 
Idag har vi även haft ett litet mini kalas för Saga med lite fika och tårta, hon hade sitt kalas tillsammans med syrran  för 2 veckorsen men ville ändå fira henne lite på sin första födelsedag. Pappa/mofar kom hit och grattade på förmiddagen och senare kusiner, farmor och farfar, mormor, faster, ja blev en del. Bakade en cheesecake som blev super god. Saga fick öppnat sina presenter och blev mycket nöjd med dagen.
lite bilder från dagen morgon till kväll :)
 
 
 
 
På sista bilden här Ser man verkligen att dom är syskon, hallå eller vadå lika? :)

Vår värme...

Igår och idag har det vart strålande solsken hela dagarna. 
Igår var barnens kusiner här och lekte hela förmiddagen, både ute och inne jätte mysigt.
 
 
 
 
Idag var vi iväg till bvc med Saga, blir alltid lika irriterad när jag kommer därifrån. Idag hade S tydligen gått ner lite för mycket i vikt så vi får ge fetare mat samt olja i vällingen, längre hade hon iallafall blivit fick även sitt 1 års vaccin. När vi promenerade hem såg jag dessa fina blommor ett tecken på att våren närmar sig... Åh så jag längtat till varmare väder... Nu sitter jag i soffan och vilar efter att ha städat köket och blåst balonger och slått in paket, imorgon är det nämligen ingen vanlig dag för då är det Sagas allra första födelsedag :)
 
 

Mååndag !

Jaha då var det måndag igen. Igår vart jag iväg till ullared med min bästa tjejkompis, åkte tidig morgon kom hem sent på kvällen, hade en toppen dag helt enkelt :). J var hemma med barnen och allt hade gått bra här hemma såklart.
imorse bestämde vi oss för att gå till öppna förskolan inte vart där på precis en månad pga av sjukdomar hit och dit. barnen blev jätte glada och lekte och busa förfullt. Vid sångstunden var det som om jag fick en hammare i huvudet duunk! Huvudvärk, illamående,feber.. röd vecka igen, j*dra hormoner. Psckade ner två trottsiga barn i vagnen och promenerade hela vägen hem i ösregn. Nu sitter man och vilar i soffan och ungarna sover middag.. Vilar sig inför kalaset vi ska på ikväll... 
 
En liten bild från gekås med mig och mina idoler...
 

Middag!!

Idag / kväll har vi vart hos pappa/morfar på middag och sen fika . Lekte även en stund i hans trädgård. Nu är vi i bilen påväg hem imorgon blir det Ullared gekås för min del :)
 
 
 
 

Och det fortsätter...

Feber medförkyldning och hosta för min del IGEN. Nu längtar vi till våren så detta elände kan ta slut. Linnea läser bok och lortisen Saga tar sig ett bad. Sen blir det läggdags för tjejorna och då ska jag ta en dusch och sen bara slappa i soffan.
 
 
 

Kalas !

Igår hade vi kalas för tjejorna här hemma, blev ca 25 pers men plats fick vi. Barnen fick massa presenter och var nöjda med dagen. Somnade vid 19 tiden redan.. Tar på krafterna att ha kalas .
 
 

RSS 2.0