Tisdag

Morgonen böjrade stressigt som dom flesta andra tidiga månar. 
Dagen blev varm , tur man har ett jobb där man ej behöver sitta på ett kontor hela dagarna. 
Tandläkare på kvällen gick bra det med. 
 
Trodde att dagen skulle flyta på men nej då var vi tillbaks till att bsrnen ej vill somna på kvällen . 
Mycket underligt då dom går upp kl 06 och borde vars trötta runt 19 som dom är i vanliga fall, men icke här sitter jag fortfarande med en klarvaken Saga. Så tråkigt att förskolan ej lyssnar när man sätter sovtider.
 
 
 
 

Aprikoskräm

Ikväll har jag gjort aprikoskräm. Linnea har länge vart hård i magen och nu har hon så ont så hon tillomed blöder vid nr2 så nu blir det bara nyttiga saker framöver.
 
Hemmagjord aprikoskräm mot förstoppning.
  • Några torkade aprikoser 
  • Vatten
Lägg aprikoserna i blöt i kastrull ca 15 min.
Vattnet ska täcka aprikoserna. Koka i ca 10 min, mixa. Tillsätt 1 tsk socker. Om det blir förtjock konsistens kan mer vatten tillsättas. 
Frys ner i iskuber.
 
Linnea gillade detta jätte mycket hon som är väldigt petig med mat och sånt, så 👍🏻 från Linnea. 
 
 
 
 
 

På äventyr.

Äntligen lördag, J har jobbat och jag och tjejorna har varit på äventyr . Hämtat syrran och hennes kille och åkte till mamma , var där en stund och jag fick med mig en del av hennes garderob hem. Lite nya sommarkläder är aldrig fel.
Linnea åker numera framåtvänd och somnade gott i bilstolen på hemvägen. 
 
 
Mina sötnosar ser på saltkråkan
 

Migrän !!

När det känns som hela huvudet ska sprängas. 
Började få ont i huvudet redan vid frukosten imorse och den gick aldrig över blev bara värre. Ända som hjälper är att sova så åkte hem efter halva dagen och har nu sovit i flera timmar , mår nu mycket bättre , fast fortfarande trött. 
Dags att sätta på lite kaffe och vänta på att familjen kommer hem. Saknar mina tjejor.
 
Bild på barnen igår i väntan på middagen
 

Utby

Igår var vi hemma hos pappa/morfar och hälsade på , grillade och fikade. Barnen har vart symtomfria sen torsdagskväll så kände att vi vågade oss ut. 
 
 
 
 

Glad midsommar

Idag är det midsommarafton, inte riktigt likt våra midsommarsftonar vi brukar ha. barnen mår bättre men måste gå 48h tills dom ej smittas mer. 
Vi har trotts magsjuka försökt ha en så rolig och bra midsommar som möjligt. Allt för att barnen ska känna att vi ändå firat denna dagen. Dagen har bjudit på dans och musik till traditionella midsommarlåtar ( inomhus ). Vi tog även en liten promenad mellan skurarna , Linnea testade nya ståbrädan. Sedan blev det midsommar mat dock ej sill då jag valde vad som skulle stå på bordet. Till efterrätt blev det glass, grädde och jordgubbar ( hallon till Saga). 
Kl 19 var det två trötta barn som somnade på tre. 
Sen blev det filmkväll med öl, Coca-Cola zero ost, kex , vindruvor. 
En lyckad kväll trotts allt . Glad midsommar !!
 
 
 
 
 
 

Hemma.

Idag är jag hemma och vabbar. Saga hade kräkts och haft diarré på dagis . Senare nu på kvällen började L kräkas och har fortsatt med det varje kvart , S mår bättre. 
Det var bara att ställa in helgens roligheter och ta hand om två sjuka barn och tvätta maskin efter maskin. 
Lite bilder tidigare idag innan Linnea blev dålig .
 
 
 
Nu hoppas vi på att denna hemska magsjuka ska försvinna fort ...

Liseberg

Idag har vi varit på Liseberg och åkt karuseller och träffat kaniner. Linnea har länge sagt att hon vill åka karusell och det sa hon även imorse när jag frågade henne vad hon ville hitta på, så blev de. Hade två väldigt glada barn och trötta när vi väl kom hem. 
 
 
 

Lördag..

Och det fina vädret fortsätter. J jobbade så jag och tjejorna åkte till mamma / mormor och hälsade på några timmar. Åt lunch fikade och lekte . 
 
 
 
 
 

Studiedag

Idag hade barnen studiedag och jag fick vara ledig tillsammans med dom. 
Bara det att imorse när jag vaknade kände jag mig inte alls bra. Sådan himla huvudvärk och illamående och jag tänkte nej inte bli sjuk nu, tror jag mådde så pga av den himla solbränna jag fick igår kroppen fick en chock eller nått. 
Pina sig iordning , några kaffe koppar på de och jag kände mig bättre iallafall. Ringde syrran och frågade om vi fick komma på en visit . Tog bara vägen om skoaffären och köpte nya sandaler till Linnea. 
 
Lekplats i området där V bor.
 
promenerade en bra stund med Vera & Simon , så himla underbart väder ☀️.
 
Linnea leker och vi bygger torn i Sagas rum.
 
Imorgon bär de av på andra äventyr.
trevlig helg !
 

En dag i solen

Precis som rubriken lyder en dag ute i solen.
Idag hade vi planeringsdag/aktivitetsdag med jobbet. Var vid en liten söt sjö med brygga och en liten sandstrand och en större stuga där vi bla satt på föreläsning och åt osv. Jätte mysigt . Allt var perfekt fanns absolut inget att klaga på förutom att när jag kom hem var jag röd som en kräfta. Kylbalsam lager på lager ikväll inte glömma solkräm nästa gång. 😜. 
 
Här bild på mig och mina underbara arbetskollegor. 
 
 
 
 

Att orka med dagen..

Jag kan börja med att jag haft en toppen dag på jobbet, fint väder så man kunde sola sig lite brun, eller röd kanske är rätt namn för mig 😜. Saga leker med J och Linnea somnade tidigt idag hon har inte mått så bra de senaste, ont i ben och mage och väldigt trött. 
Jag ska nu bara ta hand om tvätten sen blir det soffläge resten av kvällen. 
 
 
 

Examens kalas

Idag var vi hos min kusin Gabi på examens kalas. Mycket trevligt, inte så ofta man hinner ses men så är det ju när man jobbar. 
 
Bilder säger mer än tusen ord..
 
 
 
 
 

Minitrampet

Minitrampet med barnen mamma och vänner. J jobbade så mammsen hängde på istället . 
Ett cykellopp för barn mellan 1-8 år. Dom var jätte duktiga på att cykla och alla kom i mål och fick medalj. Fast Saga tröttnade på sin trehjuling och ville hellre åka snålskutts bak på sin kompis Lucas cykel men alla sätt är rätt och hon var så stolt in i mål. Efter loppet stannade vi och njöt lite av det goa vädret . Inte en droppe regn fast det stog i prognosen. 
 
 
 

Vecko trött !!

Nästan mitten på veckan och jag känner mig bara så trööött. 
Efter jobbet var vi iväg på ett kalas, L hade favorit rosetten på. 
Bjöds på massor med tårta kakor m.m jag drack bara kaffe ( inga kakor för mig inte). 
 
 

RSS 2.0