Bästa som finns!

Det bästa som finns är att få vara ledig från jobbet och vara tillsammans med mina tjejor hela dagen lång. Idag har vi tittat på film , lagat mat och vart ute och lekt i regnvädret. 
L fick bestämma och hon ville ut och hoppa i vattenpölar så då gjorde vi de. 
 
Mitt lilla busfrö så mycket kärlek 100% ❤️
 
Min prinsessa är helt inne i filmen.. 👍
 
Ut och plaska. Finns inget dåligt väder bara dåliga kläder( jag hade oxå stövlar regnkläder)
 
På tork. 
 
Saga testar gränser.. Hon hade definitivt inte öronen med sig till matbordet 😂😜👍
 
Om ca 3 veckor börjar jag på mitt nya jobb, dagtid inga kvällar helger och inte ledig mitt i veckan det sisst nämda känns lite tråkigt , för är så mysigt att bara vara och inte behöva massa måsten mitt i veckan lite som förr när man var föräldrarledig. Men man vänjer sig säkert . 

Ute hela dagen!

Iförmiddags ville Linnea ut och leka på en lekplats inte vilken som helst utan den med den "stora" rutschkanan . Ligger en bra bit härifrån men vädret var ju bra så varför inte, packade med lite fika och begav oss iväg. Vidare efter lekplatsen tog vi den långa skogsvägen hem och jag plockade lite björkris. Saga somnade gott i vagnen och Linnea plockade fina stenar och ropade " mamma plockar fjädrar" men hon menade såklart påskris, jag nämde tidigare att man sätter fjädrar på riset 😜. 
 
 Repet upp till den "stora rutschkanan".
Saga ville bara gunga ..
Långa uppförsbacken , syns dock ej så bra på bilden men den är tuff, speciellt om man har en dubbelvagn att putta upp med 😜 
Linnea visar upp sina fina stenar..
 

Dagen blev väldigt bra ..

Imorse ville S upp 04:30, trodde först det var ett skämt , skulle jag upp den tiden på min lediga dag. Jajemen bara att pallra sig upp och 10 min senare vaknade L då blev det full rulle på ungarna . Tre koppar kaffe senare är man lite mer människa. S decka vid 09 så jag och L fick lite mamma dotter tid och kunde pyssla och bara vara vi, visa henne lite tid då lillasyrran kräver väldigt mycket uppmärksamhet .
När det äntligen slutat snöa gick vi ut på en cykeltur med Linneas nya första cykel. Gick jätte bra och hon var så stolt och cyklade på som bara den. 
 
 
Väl hemma och precis satt barnen att äta mellanmål så ringer det på min mobil, av ren reflex lufter jag på luren och säger " hallå lite halv flummigt". På andra ändan luren säger en röst att det är chefen för tjänsten jag har sökt och berättar att jag har fått tjänsten om jag fortfarande är intresserad .
Då stannade tid och rum. Klart jag sa JA men allt efter är svummligt. Är så himla glad.
Dagtidsjobb och aldrig mer helger. Pricken över i är att min kompis också fick jobb på samma ställe , kan ej bli bättre så nu går man runt med ett leende på läpparna och tänker är detta verkligen sant, drömmer jag eller..
 
Mina barn är mitt allt dom ska ha en mamma som är med dom mycket inte som bara jobbar och aldrig är hemma. Dom har redan sagt  ifrån mamma jobba inte snälla ( på helgen). 
Kände att jag måste ändra rätta till och då sökte jag mig annat mer barnvänligt med tider.
Mina barn kommer alltid först ovavsett vad . Och jag bara vet att detta jobbet kommer bli perfekt!
 
 

Kall dag !

Igår bestämde vi oss för att åka till slottskogen, promenera , titta på djur och leka på lekplatsen. Kan ju säga direkt att det var iskallt inte mycket folk där inte , kunde välja och vraka på P-platsen. Nästa besök blir när våren verkligen är här. Efter några timmar där åkte vi hem till min syster på fika.
 
 
 Denna häst såg så ledsen ut. 
"L- han får inget knäckebröd".
 

Lördag..

Idag tog vi en sväng och hälsade på pappa/morfar på en fika. 
Saga hittade min gamla dockvagn jag hade som liten . Och när jag kollade så stog det Emmaljunga på den . Tvättade av den och Saga körde runt den i hela huset. 
Sen tyckte tjejorna det var så roligt att springa upp och ner i trapporna hela tiden.
 
 
 

Dagen..

Imorse var jag extremt nervös inför arbetsinterljuvn jag skulle på , J var hemma med barnen på förmiddagen innan han åkte vidare till jobbet . Jag och tjejorna hittade en ny mysig lekplats att leka på stannade drygt 1,5 h. 
Sedan hem och montera ihop en försenad present till Saga. 
 
 
 
 

3års trots !

Någongång måste vara den första.
Idag hade Linnea 3års trots deluxe!
Började redan när jag hämtade dom på dagis, då sprang hon ut på gården i bara strumpor och sen blev det värre och värre gångvägen hem som i vanliga fall tar max 10 min tog idag 1,5 h. 
Sprang ifrån mig la sig och skrek , sparkades och hade sig.
Lillasyrran blev rädd och sprang hon med fast åt andra hållet. Fatta att jag var trött när alla väl var inne i huset . Trotset var inte slut där utan höll i sig till L somnade på kvällen .
svårt hur man ska agera i ett sådant skede.. Jag försökte först trösta och lugna utan framgång sen när de ej fungerade lät jag henne vara men de hjälpte inte de heller.  
Någon som vart med om något liknande ? Tips ?
 
 
Min lilla lilla Linnea. 💕

Sicken dag!!

Saga min minsta är väldigt mammig när jag gör mig iordning på morgonen är hon klart med och ser till att mamma blir fin. Idag var det hon och dockan som satt som publik . 
 
 
När barnen hade lämnats på dagis var det dags för mig att bege mig till gruppinterljuvn jag hade blivit kallad på ( sökt nytt jobb ). Kan inte fatta att jag var så nervös. Några timmar senare väl hemma barnen hämtade och jag äntligen lugnat mina nerver lite ringer dom igen och frågar om jag är intresersd av en mer personlig interljuv. Så nu på Tors ska jag på interljuv igen och ännu mer nervös. Hur ska detta sluta? Vad har jag gett mig in i? Ibland får man ta modet till sig och vara lite tuff. 
 
 

fredag 13e mars ..

dagen fortsätter ... Frukost och sång och paketöppning för Saga. 
Sen iväg till lek&buslandet för lite lek. ( saga fick välja själv och hon valde bolland och rutchkana).
barnen och mamman lekte ända tills tiden gick ut sen vidare och köpte vårskor till L. 
Sedan bussen hemåt , hälsade på förskolan på utsidan då, tydligen fler barn som fått ögoninflamation där nu.
Efter middagen blev det glasstårta och ännu mer paket . 
Ut och titta på stjärnorna en stund och nu sover två prinsessor gott i sina sängar . 
 
 
 
 
 
 
 

Saga Vilda

 
Vid denna tiden för två årsedan väntade vi på mamma som fastnat i en snöstorm.
( hon var barnvakten till Linnea ). 
2 timmar senare föddes världens goaste unge med planerat snitt på Mölndals förlossning. 
Så mycket kärlek till denna lilla tjej.
 
Massa grattis på födelsedagen Saga.
mamma, pappa & storasyster Linnea.

Sjukling..

Idag är mammas lilla Saga hemma med J. Hon vaknade upp inatt med helt geggigt öga. Tydligen går det ögoninflammation på dagis. Linnea lämnade jag på dagis innan jag åkte vidare till jobbet. Dom har aldrig vart ifrån varandra så länge som dom ska vara idag får se hur de går. Men är nog bara nyttigt. 
 
 
Min lilla sötnos 💕

Solsken !!

Idag har det varit strålande fint väder här, så har bla vart på öf ute och promenerat , tandläkaren med Saga , Linnea har cyklat och pappa var här en stund och hälsade på. Man hinner mycket när man är ledig. 
 
Lunch på öf
På promenad i det härliga vädret..
Stora tjejen cyklar..
Målsrstund på kvällen.. 
 

Söndag...

Då var det snart måndag igen, ny vecka. 
Idag har vi vart iväg och köpt bla nya kuddar till barnens sängar tyckte de var påtiden och lite annat smått och gott. 
L och S har lekt mycket med sina nya grejer dom fick på kalaset igår . Nu sover iallafall L och S vaknade precis , blir väl en vaken natt som alla andra innan denna. då är man lagom pigg till jobbet imorgon bitti.
 
 

Kalas!!

Idag hade vi kalas för våra fina tjejor som blivit 2 och 3 år gamla. En del av släkten från varje sida kom och firade två små prinsessor med sång och paket. Och Linnea hade bestämt att hon skulle ha frost kalas , så de fick det bli. Blev jätte bra har precis städat undan allt och imorgon ska jag ta en titt på allt fint dom fick i presenter. 
Tack alla som var med och firade mina prinsessor på deras dag 💕. 
 
Fikat med frost tema..
Linnea
Saga
En trött Saga några tim senare..
 
 
 
 
 

Hemma dag!!

Idag har jag vart ledig. På förmiddagen hela familjen tillsammans och sen på eftermiddagen när J åkte till jobbet gick jag och tjejorna till öf.
längesedean vi var där så dom blev jätte glada. 
När vi kom hem blev det lite kakbak inför kalaset på lördag. 
Nu har jag precis kört lite hemma träning , benen känns som spagetti just nu. 😜. 
Snart dax att sova imorgon är det mötesdag APT hela dagen. 
 
 
 
 

Yes!

Den som väntar på något gott väntar alltid förlänge 😊. Idag när jag kom hem från jobbet ringde dom från ett jobb jag sökt att dom är intresserade av att träffa mig på en interljuv. Blev super glad , så får se om några veckor kanske man är med annat arbete *hoppas*. 
Barnen ville direkt titta på frost när dom kom hem. Helt ok för mig så jag kunde laga mat och göra andra hemma sysslor. Hann med lite tabata med fast med en Saga hängandes på en 😃. 
 
 
 

Struts!

Som en struts , precis så känner jag mig nu vill bara borra ner huvudet och försvinna ! 
Livet är inte alltid som en dans.. Det finns både berg och ljupa dalar. 
Livet som sambo och tvåbarnsförälder är inte alltid lätt, vilket ska man prioritera ? sina barn? sin sambo? Båda vill jag men är inte alltid så lätt och ett jobb som man vantrivs på. Ja det är svårt. Därför känner jag mig som en struts . 
 
Redo för ännu en jobbdag eller not!
😩
 

RSS 2.0