Smakportion.

 
 
Idag provade Saga mat förförsta gången. Blev potatis och palsternackapure och till efterrätt katrinplommonpure.
kan ju säga att efterrätten var populärast. Så nu ska hon prova lite olika i ca en månad, blir aldrig mer än en tesked åt gången.
Saga innan:
 
 
Saga efter:
 
 
 
 

Akta graco fusio

Har spanat in en vagn som verkar rätt bra en sulky som är vändbar och nästan halva priset, lika mycket om jag betalade för skräpvagnen.. Får väl se om det blir den..
 
så här ser den ut iallafall:
 
 

Lurad!

 
 
Det är allafall så jag känner mig just nu. Var iväg och köpte en barnvagn begagnad igår en brio sing. Och i annonsen verkade den bra och även igår kväll när jag och mammavar  iväg och köpte den. Var i ett källsrföråd så man såg väl inte så bra och ute var det mulet och regnigt. Allt verkade bra lastade in vagnen i vagnförådet hemma och idag när solen tittade fram såg jag framemot att få testa den med Saga i, å vad jag hade längtat. När vi kommit ut säger J vad är det för en vagn du köpt igentligen, den är ju helt skev, däcken var helt snea som om dom skulle kunna ramla av med en gång. Sprucken i handtaget och skiten , drar snett sånna saker man kanske inte ser i ettkällarförråd. Jag blev så besviken och kände mig så lurad att jag skäms.. Betalade ändå rätt mycket för ren "skit". Skulle aldrig kunna sätta min dotter i den för något i världen, får se om man kan lösa detta på något sett. Annars blir det att köpa en NY vagn som vi ska ha på resan. Min dotters säkerhet är klart viktigast! 
 
Saga som provsitter "skitvagnen"
 

Regniga dagen...

 
Idag har det bara regnat och regnat hela dagen lång. Så vi har bara vart inne hela dagen lång. Linnea har busat här hemma som vanligt och åkt Anna-bells vagn (bell) hennes bebis.
 
 
Lilla Saga har tränat nacken, suttit i bumbon och legat mycket på mage, om jag inte minns fel var Linnea mycket tidigare med att ligga på mage och leka, måste ju komma ikapp sin syster. Så träna träna...
 
 
 
Var även iväg och hämtade vagnen idag som jag pratat om tidigare, köpte den på blocket för en billig peng, tänkte ha den för lilla Saga nu i en månad för hon vägrar ligga ner numera på våra promenader och protesterar högljutt.
Nästa månad åker vi på semester och då ska vi ha med vagnen så får provåka den lite inför resan :) . Fick även med en liggdel den blev Linnea förtjust i och vägrade lämna, "nana". 
 
 

Ute dag...

 
 
Idag har det vart så fint väder så vi har hållt oss ute hela dagen förutom lite uppehåll för matning och sova middag . I förmiddags tog vi en skogspromenad til 4h gården som ligger en bit bort från oss, tog mig ner för alla trappor själv med två barn, inte illa :). 
 
 
 
 
 
 
Efter middagen när J kommit hem gick vi ut igen, promenad i skogen, det är verkligen något jag kommer sakna sen när vi flyttar, men då har man ju havet på gångavstånd istället. 
 
 
 
Imorgon ska jag och mamma åka och köpa en barnvagn till lilla Saga blir vår tredje , en brio sing å vad jag längtar precis som på julafton :)
 
 
 
 

Söndag...

Idag har vi vart riktigt trötta hela familjen.Jag och Linnea bakade rabarberpaj med vaniljvisp till middag idag :). Sen blev det ut på en kvällspromenad innan det var läggdags för Linnea. Nu sitter jag i soffan och nattar lilla Saga och tittar på wallander. 
 
 
 
 

Glad Midsommar

Midsommarafton firades med några vänner hos dem på landet. Det blev en trevlig dag kväll och natt. Vi började dagen med att göra kransar, sen drack vi drinkar (alkoholfria för mig som var chaufför) och sen iväg på midsommardans där solen titta fram en stund. Vi åt god middag och J testade sill (något jag aldrig skulle våga testa), och så fick vi glassbomb till efterträtt som bara var så gott! Barnen lekte med kompisarna som är i samma åldrar och vi satt och pratade, drack vin och umgicks medan klockan tickade på, var inte hemma fören tidig morgon med två sovandes barn som sovit hela natten. Det tar på krafterna att busa hela dagen :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag!

Nu sitter vi i bilen påväg till mamma/mormor i olstorp. Vi ska fira min lillasyster som blir 23 år idag. 
 
 
Igår provade Saga bärselen för första gången hon trivdes som bara den :)
 
 
 
Igår kväll hände något som jag försökt undvika ska hända till 100% men ibland är olyckan frame ändå.. Min lilla skrutt ramlade och slog hakan i vassa kanten på tv-bänken. I vanliga fall har vi hörn skydd över allt, men vi tog bort allt inför visningen. Som tur var, var det inte så djupt... Det ser värre ut än va det är men gör så ont i mammahjärtat när sånt händer.

Seeg dag...

Ja tiden tickar på i snigelfart, barnen sover middag, SAMTIDIGT. Det regnar ute alla sysslorna är gjorda, finns inget på tv, sitter här och rullar tummarna. Är det inte svårare än så här att vara hemma med två småbarn. Jag ska inte klaga får väl hitta på något... 
Saga har iallafall börjat greppatag i leksaker och ska äta upp dom så roligt att se sina barn utvecklas varje dag, och Linnea sjöng bäbä vita lamm helt själv, mammas stora tjej och världens snällaste storasyster.
 
 

Onsdag.

Idag är det första dagen jag blir själv med barnen för J har börjat jobba igen. Spännande att se hur dagen blir, just nu är det morgonmatning och hoppas att lilla Saga somnar om en stund till.
 
 

Bumbo

Saga inviger bumbon... När man väl kan sitta upp är det inget roligt att ligga ner...
 
 

Centimetermaran!

Idag sprang Linnea sitt första lopp på 400 m, det  ska börjas i tid :) Hon var jätteduktig, väl inne i mål fick hon medalj och diplom. 
 
 
Man måste ju smaka om medaljen var ätbar...
 
 
Lilla Saga sov sig igenom hela besöket i Kungsbacka där loppet var, är man trött så är man...
 
 
 
 Efter loppet blev det korv med bröd och festis med resten av gänget vi var med, min kompis med familj.

Bvc

Idag har Saga vart på BVC och fått sitt tremånaders vaccin. Skrek minst en time innan hon fick en Alvedon och somnade, lilla pluttan. 60 cm lång och 6415 gram tung denna gången familjens lilla knubbis. 
 
 
 
 
Jag och Linnea hos farmor och farfar...

Tre månader!

Idag blev min minsta lilla prinsessa Saga 3 månader. Stor tjej! För tre månader sedan Kl 08:35 fick vi vår andra skatt.. Så mycket kärlek! Storasyster Linnea är världens bästa syster, så snäll och go mot sin lillasyster, 100% syskonkärlek.
 
Milstolpar:
 
- Kan hålla upp huvudet bra nu, stark i nacken.
- Skrattar och ler.
- Jollrar när man pratar med henne.
- Storlek 3 i blöjor.
- Stoppar händerna i munnen.
- Greppar leksaker om man ger dom till henne i hennes hand.
- Står när man håller i henne, stark i benen.
- Får väldigt bra ögonkontakt när man pratar med henne.
- Vill helst sitta upp.
 
 
 
 

Onsdag...

Hela dagen idag har vi städat lägenheten och i eftermiddags kom en fotograf. På fredag åker den ut på annons och blir förhoppningsvis snart såld. Vi var även på en promenad förut till posten och hämtade Linneas fina Bamse "sona" som hon kallar dem ( stövlar ). De kom precis lagom för imorgon blir det regn. 
 
 
 
 
Imorgon ska vi iväg och fixa pass till tjejerna så det blev bad innan sängdags, lilla Saga verkligen älskar att bada.
 
 

Solglasögon

Idag kom Linneas solglasögon jag beställt, det är såna med band runt om huvudet, hur bra som helst går ej att dra sönder och glaset på dom är slitstarkt, perfekt då vi har en liten bustjej här hemma. Populära blev dom på direkten :)
 
 

Solhatt

Igår var vi iväg och letade efter slohatt till Saga, var inte det lättaste då det är slut över allt i just stl 62 som jag behöver. Hittade en igår men den var förstor så får byta den, blev en söt liten mössa iallafall.
 
lilla tjockisen ...
 
Systrarna igår hos morfar...
 

Fredag...

Idag kom det en stylist hit hem till oss för att berätta hur man kan fixa  och styla inför en fotografering av lägenheten. Längtar så tills vi flyttar , ett halvår kvar men det går nog fort. Här kommer en liten bild på vår inglasade balkong med ny trätrall på golvet.
 
 
 
 
Blev tacos till middag, en väldigt glad Linnea som älskar den maträtten, speciellt om den är riktigt stark..
 
 
 
Storasyster vet när lillasyster vill ha nappen och hjälper gärna till och är
kärleksfull och klappar och tar hand om lilla Saga, syskonkärlek..
 
 
 
Tränar nacken, så duktig så...
 
 
 
Sedan blev det ett bad för Linnea för imorgon ska vi hem till
pappa/morfar och grilla och då får man ju vara lördagsfin.
 

Olstorp

Idag har vi vart hos mamma/mormor i olstorp hela dagen och är fortfarande kvar. Linnea har gosat med kaninerna en sista gång för ikväll kommer en tjej och hämtar dem, de ska bo på en bondgård. 
 
 

6e juni!

Idag bär det av till min mamma på nationaldagen. Jag är glad jag har en bebis som låter mamma sova på nätterna :)
 
 
 
Sagas frukost ...

Promenad.

Gick på våran vanliga promenad i förmiddags. Älskar verkligen att promenera i skogen, får passa på nu medan Johan fortfarande är föräldraledig samtidigt som mig. Gick en ny väg och tog lite skogsbilder :)
 
 
 
 
 
Linnea har precis somnat i sin säng för kvällen, tog bara en timme ikväll. Lilla sötnosen, det gör så ont i mammahjärtat att höra henne skrika och gråta efter mig. Men någon gång måste man ju lära sig att somna i sin egen säng... Nu sitter jag i soffan och ska strax mata Saga för natten.. Är helt ensam ikväll för J är iväg och snickrar hos sina föräldrar.

Sovrutiner...

De senaste två dagarna har vi börjat med lite rutiner kring sovdags för Linnea. Hon somnar ej själv och vaknar flera gånger på nätterna och gråter och då vaknar även Saga som annars sover väldigt bra.
 
Så här ser dom nya rutinerna för Linnea ut:
 
07.00 vaknar/väcks
10-12 sover middag innan lunchdags oftast med en promenad i vagnen.
20.00 somnar själv i sin säng (kör 5 min metoden idag tog det bara 35 min).
 
 
 
Lilla Saga får bara haka på och sova när hon känner sig trött. Men snart är det dags att införa lite sovrutiner även för henne. Har märkt att om hon sover för sent på kvällen så vill hon gärna inte somna närmare 24 och då är jag super trött.
 
Lite bilder från dagens promenad med två sovande barn..
 
 
 

Måndag...

Idag kom äntligen Linneas bondgård! Som vi har väntat på den, och Linnea tyckte den var jätterolig.
 
 
 
 
Sedan var vi ute länge, började med lekplatsen och slutade med en långpromenad och Linnea gick
jättemycket, när vi kom hem blev hon så trött så hon somnade nästan utan några protester alls. 
 
 
 
 
 
Gott med gröt när man gjort av med så mycket energi.. Så duktig på att äta själv nu :)

Egen stil...

Idag ser det ut att bli fint väder med och senare i eftermiddag ska vi hem till min kompis och träffa hennes lille bebis för första gången. Jag försökte få Linnea till att ha klänning idag, det är svalt och gulligt... Men hon sa NEJ och drog fram ett par byxor istället. Min lilla pojkflicka. Har redan sin egna klädstil. 
 
 
 
 

RSS 2.0