Varm dag...

Började dagen med att tvätta fönster vilket var jobbigare än jag trodde :) sen iväg till babyproffsen och laga punkat på vagnen, gick jätte smidigt klart på fem min. Senare kom mamma och pappa hit blev lite häng på lekplatsen sen upp på en fika. Senare tog vi en lång kvällspromenad i värmen på ca två timmar, härligt!
 
 
 
 
 
Linnea åker rutchkana med morfar, var jätte skoj tyckte Linnea, blir väl att man får gå ut och leka varje dag nu. 

Onsdag...

Fullt upp hela dagen... Storstädning. Imorgon kommer mäklaren hit och kollar på lägenheten, för i november flyttar vi äntligen till vårt nya hem.. Vårt tillsammans, å vad jag längtar! Barnvagnen fick punka igår så jag och Linnea tog extravagnen till posten och hämtade ut hennes nya skor som vi köpt. Kavat groda storlek 21, satt perfekt.. Första dagen med sova själv metoden, 5 minuters metoden För Linnea som inte somnar själv ÄN. Gick väl så där, bättre lycka nästa gång, imoron dag två.  http://www.barnfamiljen.com/templates/article.asp?id=2094&section=2
 
 
 

Borås djurpark

Igår hade vi en heldag på Borås djurpark med barnen, deras kusiner och svärföräldrar .. Och bra väder blev det med. Saga sov sig igenom besöket och Linnea gillade alla djuren, mycket oj oj och försökte härma men roligast var nog att klappa grisarna och titta på aporna :)
 
 
 
 
 
 

Morsdag...

Idag på morsdag fick jag en lång sovmorgon, hur skönt som helst. Sen var vi hos J's föräldrar och grillade och fikade. Linnea lekte fint med kusinerna och lilla Saga sov med ett uppehåll för mat och fortsatte att sova vidare. Imorgon om vädret blir någorlunda bra så drar vi till djurparken.
 
 

Hemmadag...

Idag har vi inte ens gått utanför dörren. Jag vaknade med huvudvärk och den har inte släppt än. Barnen busar på som vanligt och Linnea är på sin syster med tjuvnyp lite då och då. Fick en bild på sötnosarna iallafall när Linnea ville gosa med Saga i babygymet.
 
 
 
 
Igår hade vi fullt upp hela dagen lång... Var på efterkontroll på mvc och fick reda på att det var hela 71 dagar sedan jag var gravid. Vart tar tiden vägen? Sedan berättade pappa att Saga redan var 10 veckor, jag trodde 9 :) Undrar om den någonsin kommer gå i lagom fart eller om åren bara springer iväg nu när man har barn. Imorgon är det iallafall morsdag min andra och vi är bortbjudna till svärföräldrarna på grillning.
 

Fredag

Idag händer mycket, handling på morgonen sen efterkontroll på mvc, iväg till J's jobb och hälsa på sen hem till mamma/mormor.. Dagar som dessa är man glad att man har två bebisar som inte äter på natten ...
 
 
Min lilla knubbiga bebis alltid nöjd.
 

Nya sommarskor...

Idag kom Linneas nya vår/sommarskor som jag beställt från nätet. Blev åter igen ett par från kavat, tycker deras skor är väldigt bra, och passar Linneas fötter perfekt. Gullungen blev så glad att hon sprang runt i hela lägenheten med skorna ända tills det var dags att sova. Blev ett par kavat sandal emma white storlek 22 så dom håller hela sommaren :)
 
 
 

Sol vs regn

Igår var det fint väder, jag och Linnea lekte på lekplatsen med sand förförsta gången.. Linnea tyckte nog mer om att äta sanden än att titta på mammas fina sandslott hehe...
 
 
 
Idag har vi vart ute hela dagen,vart molnigt men ej regnat. Tog en förmiddags promenix när barnen sov i vagnen. Och en vid 17 efter middagen, vi kom inte så långt fören åskan kom.. Och jag som fortfarande är så rädd för den sprang in i en tunnel då kom regnet,bara öste ner.. Försökte sätta på regnskyddet på vagnen med Js hjälp och en förrvirrad Linnea som inte alls var nöjd då hon aldrig använt regnskydd förr. Hem kom vi två torra barn och jag kunde hälla ur vatten ur skorna. 
 
 

Söndag..

Igår hade vi en heldag i  utby hos pappa/morfar och grillade. Linnea gungade på gungan "gung gung" och kastade boll, barfota på gräs för första gången.
 
 
 
 
Lilla Saga låg och sov dom första 5 timmarna sen satt hon nöjd i morfars knä.
 
 
Framåt kvällen började det regna och Linnea skulle självklart ut och titta "rena rena" Ska ju regna hela veckan så får väl bli till att köpa regnkläder, för kommer väl få vara ute varje dag om Linnea får bestämma :)

Värme :)

Både igår och idag har vi hållt oss ute hela dagarna, så skönt med värme och sol. Igår var vi hemma hos mamma och solade hela förmiddagen och Linnea lekte massa med Oscars gamla leksaker och tyckte det var jätte kul.
och lilla Saga låg och sov i sin vagn.. Min syster/moster Vera var också med.
 
 
 
Idag var vi ute och promenerade i skogen och tog med oss en filt för vi tänkte sola och ställa barnvagnen i skuggan vid träden för barnen somnade så gott i vagnen, så traskade iväg och hittade en jätte mysig plats och mitt framför oss är en halv meter lång fet snok som sss mot oss och sträkte på sig, jag blev livrädd och började springa iväg med barnvagnen då ormar är det läskigaste djuret jag vet, medans Johan lungt tog en bild på den och tittade på den en långstund :)
 

Magen 2 månader efter förlossningen.

Så här ser min mage/kropp ut 2 månader efter förlossningen. Vet att jag stoppade i mig alldeles för mycket sötsaker och mat men man ser ju inte på samma sätt att man gått upp när man redan har stor gravidmage.
Så nu i ca 2 veckor har jag kämpat med träning / lchf mat och det ger resultat. Gör även en matdagbok för vad jag stoppar i mig så det inte blir för mycket. Först nu vågar jag mig på träning då lilla Saga kom ut med kejsarsnitt och jag blev tillsagd att ta det lungt med tunga lyft och träning minst 5 veckor. Sen ammar jag ju inte utan ger ersättning på flaska, så jag tappar inga kg på det sättet heller. Så kämpa, kämpa så har jag föhoppningsvis nästan min vanliga kropp i juli månad!
 
 
 

Bvc x2 + en härlig vårpromenad.

Idag hade vi tid för lilla Saga på bvc för 2 månaders kontroll. Vår "lilla" bebis väger nu 5,5 kg och är 57,5 cm lång, vår korta knubbiga lilla prinsessa. När vi ändå var där frågade jag lite om vaccination när man åker utomlands med så liten bebis, så Saga ska vaccineras första gången om ca 1 månad. Men Linnea skulle göra det vid 18 månader, alltså i augusti, men eftersom vi ska utomlands i sommar och det finns mycket mässlingen nu så fick hon sprutan idag. Sprutan som tas vid 18 månader är skydd mot mässlingen, påssjukan och rödahund. Sjuksköterskan frågade linnea vill du ha en spruta idag och hon svarade glatt ja. Nästa gång hon frågar henne något lär hon springa åt andra hållet :)
 
Efter besöket gick vi ut på en härlig långpromenad och Linnea plockade blommor i skogen. Bomma bomma roppar hon, blommor över allt ;) Så härligt när dom första riktiga orden kommer.
 
 
 
 
På kvällen åkte jag och mamma/mormor iväg och köpte en paraplysulky som jag vunnit auktion på tradera. Man vet aldrig vad man får eller i vilket skick det är. Men den var verkligen superfin för att vara så billig. Över tusenlappen som ny. Eter det åkte vi och småshoppade lite och Linnea och Saga fick en massa söta sommarkläder av mommo. 

Den 13e :)

Den 13e är en speciell siffra i vår familj. Saga blir  2 månader, Linnea blir 15 månader och så är det Linneas namnsdag , man kan säga att 13 är vårt lyckonummer :) om man tar det hela kort, 13e dec  2004 blev jag och j ett par, 2010 13e dec förlovade oss, 2012 februari 13e Linnea föddes , 2013 mars 13e Saga föddes .  Och 13e maj Linneas namnsdag. Visst är det underbart att ha allt samlat på en siffra bara årtalen att hålla koll på ...
 

 

Utby...

I eftermiddags åkte vi en sväng till pappa/morfar och tog en fika, blev lchf glass och kaffe. Kör lchf nu ett tag så man kanske går ner några kg till sommaren. Linnea gungade i trädgården, det var väldigt roligt :)
 
 
 

Kalas

Idag har vi vart på dubbelkalas hos min morbror och kusin som fyllde 50 och 20 år, mycket trevligt.. Nu sitter vi i bilen på väg hem och barnen sover inte än :)
 
 
 

Fredag...

Dagen började med att jag åkte och veckohandlade som alla andra fredagar och när jag kom hem möttes jag av en glad tjej som gärna ville vara med och packa upp...
 
 
 
Sen blev det bad för lilla Saga imorgon ska vi på dubbelkalas, min morbror som fyller 50 och kusin som fyller 20 år
 
 
Sitter och kollar på hus på hemnet.. Men just nu verkar det inte finnas något för oss , men får hålla utkik och hoppas det dyker upp något snart.. Nu blir det till att se någon bra film och försöka få Linnea i säng.

Familjedag...

Idag packade vi iväg oss till slottskogen hela familjen.. Linnea bara älskar att titta på djur så när vi berättade att vi skulle åka till en djurpark och titta på grisar och hästar blev hon jätte glad. Åkte när hon brukar sova middag så tänkte vi att hon kunde sova i bilen men hon fortsatte sova och gick ej att väcka så hon sov i vagnen hela tiden ända tills det var dags att äta för lillasyster Saga och hemgång. Lovade henne en bulle då blev hon glad igen. Får åka till slottskogen fler gånger och då efter hon sovit :)
 
Lite bilder från idag...
 
på väg i bilen
 
 
 
På cafeet, inte lätt att fota en vild ettåring...
 
 
Johan tog bild på mig och sa att jag bränt mig på halsen, aa visst haha :D
 
 
Nu säger jag godnatt, Saga sover gott i sin vagga då är det dags att rulla in henne i sovrummet och oss andra med , imorgon väntar en stooor dag, spännande! 
 

Söndag...

Dagarna rullar på, alldelles för fort. Idag har vi vårstädat vinden, mycket som bara ligger och dammar. Har även vart på husvisning, bor lite trångt så letar efter större, haft svärföäldrarna på en fika och Linnea har haft sina alldra första pippitoffsar så stolt över dom med...
 
 

Stora tjejerna....

Nu äter Linnea gröten helt själv på morgonen, tänk att min lilla plutt blivit så stor.
 
Ä
 
 
Lilla Saga skrattar jätte mycket, hon är en nöjd/glad liten tjej.
 
 
 

Kalas!

Idag har vi varit på kalas hela dagen hos min lillebror Oscar som fyllde 10 år. Lilla killen har blivit så stor, men han kommer alltid att vara min lilla plutt ändå ❤
 
 
Lite bilder från kalaset...
 
 
 

RSS 2.0