Troll bedside crib ...

För några dagar sen hittade jag en jätte fin babysäng på blocket. Man har den precis brevid sin egen säng och så kan man ta bort ena sidan så man lätt kommer åt barnet, plus att den har hjul under så man man köra lite fram och bak om det skulle behövas, går även att låsa hjulen.
Allt detta saknade jag med Linnea när hon var bebis. Så sängen kommer bli perfekt för lilla Saga.
Var och hämtade den igår. Linnea har provat och godkänt den till lillasyster också :)
 
Provsitter..
 
Mormor kom med på ett hörn med :)

Barnmat

Japp då har man lagat hemmagjord barnmat igen, denna gången med lax. Har en glad unge här så måste vart väldigt gott :)

Glada fisken från 6 månader

  • 1 skalad morot
  • 1 skalad potatis
  • 5cm skalad zucchini
  • 50 g laxfilé
  • 2 tsk rapsolja

Gör så här:
Dela morot,potatis och zucchini i mindre bitar och lägg i en kastrull.
Täck med vatten och låt koka ca 15 min, lägg sedan i fisken och låt koka yttligare 5 min.
Häll av det mesta av vattnet och spara lite att späda med.
Mixa grytan till puré, tillsätt oljan och smaka av med lite vitpeppar.


 
Blir 2 portioner och går bra att frysa in.

Pepparkaksbak !!

Idag hade vi besök av moster Veronica. Vi passade på att baka lite pepparkakor och början till ett pepparkakshus.

 
 
 

Barnmat från 6 månader

Korvstroganoff...
200g Falukorv, grillkorv,frukostkorv (helst ej saltad)
1/2 gullök
1 msk margarin (osaltat)
1 msk vetemjöl
1/2 dl vatten
1 msk tomatpuré
1/4 krm vitpeppar
1 dl grädde el. standardmjölk
Hackad persilja
 
Gör så här:
Skiva korven i tärningar. Skala och hacka löken.
Bryn korv och lök i smör i en kastrull, strö över mjölet och späd med vatten. Sänk värmen och rör om i kastrullen. Tillsätt tomatpuré och peppar, rör om. Häll i grädde/mjölken, rör om och koka på svag värme ca 5 min med locket på. Strö över persilja.
Servera med ris, spagetti, potatis.
 
Mixa el mosa till lagom konsistens för åldern.
Jag hade potatis till. Köpte en krov som var väldigt mild och nästan utan salt.
Går även bra att frysa in.
 

Stå i köket dag !!

Idag har det känts som att jag stått i köket och lagat mat hela dagen :) Jag började med att göra hemmagjord barnmat till Linnea, det tog sin lilla tid. Sen stektes det pannkakor i massor. Nu ikväll gjorde även Johan en jättegod amerikansk sallad till kvällsmat.
 

Jag tog av Linnea strumporna när hon lekte på golvet. Så nu kan hon även ta sig framåt istället för bara bakåt, glad :)
 

Gravid vecka 24 (23+6)

Mamman
Du har kommit en bra bit i graviditeten och många känner sig under denna period lugnare och gladare. Fortsätt röra på dig, det är bra för både dig och barnet. Vattengymnastik är omtyckt av många gravida. Kom ihåg att smörja in magen och brösten med havandeskapsolja eller någon annan mjukgörande och behaglig lotion. När du skrattar eller hostar kan du ibland läcka lite urin, det beror på att bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut.
 
Barnet
Barnet är nu ca 21 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 700g. Barnets vita blodkroppar har börjat bildas, dessa är till för att hjälpa barnet att bekämpa infektioner. Luftvägarna formas och lungorna fortsätter att utvecklas. Balansorganet i innerörat har utvecklats.
 
Partner
Barnet är aktivt under den här perioden och ni kanske funderar på vilken kroppsdel ni känner under magen. Besök er barnmorska om ni är nyfikna på hur barnet ligger i magen.
 
 
 
 

Sovpuckar !!

Nu har jag äntligen fått hem sovpuckarna jag beställde. Det är såna man har under fötterna fram på sängen när man bla är förkyld. Så bort med alla böcker jag pajjat för att få högre huvudända på Linneas säng och hej sovpuckar :). Dom tas fram nästa gång förkyldningen är och hälsar på !
 
 
 
 
 
 

Hemmagjord barnmat

Mumsig fiskgryta för dom minsta..

50 g fisk från havet, tex lax, torsk
1 st potatis
1 dl grönsaker tex, broccoli, morot, blomkål
1 dl vatten
1 msk rapsolja
En liten knippe örtkrydda tex, dill, persilja,gräslök
 
Gör så här:

Skala och tärna potatis och grönsaker.
Lägg tillsammans med fisk i kastrull och täck med vatten.
Koka tills potatisen är mjuk.
Mixa/mosa/ blanda till önskad konsistens och rör ner oljan.
 
Lagade detta till Linnea igår till middag och hon åt upp allt och sa mm efter varje sked :)
 
 

Onsdag...

Igår på dagen var jag och Linnea och fikade med min syster i allum. Sen på kvällen var jag en sväng på mitt jobb och hälsade på...
 
 

baby to be box ...

Igår kväll var jag och hämtade en baby to be box från apoteksgruppen. Fick baby produkter och lite tidningar men istället för att det stod mamma på dom som jag trodde så stod det pappa, så Johan fick två tidningar att läsa :) Pappa magazine. Och Linnea fick en liten gris som man har i badet som har blivit hennes nya snutte :)

 
 
 

Måndag !

Lite bilder från måndagen...
 
Ute på pw med Linnea ca 1 tim...
 
 
Lagade hemmagjord barnmat Kycklingcurry med potatis.
 
 
Mamma/mormor kom hit så bakade vi lussebullar.

Bio

Igår var jag på bio med några vänner, såg Twilight saga- Breaking Dawn part 2. Filmen var väldigt bra, synd bara att det var den sista.
 
 

Tradera

För en liten stund sen var jag och hämtade en jätte gullig liten fleeceoverall till bebisen på posten som jag vann auktion på tradera, och det bästa av allt är att man kan ta av luvan. Luvor på små bebisar är bara ivägen är vad jag tycker iallafall så bebis Saga ska inte ha några luvkläder :). Linnea hade några som jag knappt använt då det var så jobbigt med luvan som korvade sig bak i huvudet och under overallen osv...

 
 

 

Busunge !!

Nu går det undan, Linnea har precis lärt sig att sätta sig upp i sängen själv och hur trött hon än är så ska hon sätta sig upp busungen. Så mamma lägger Linnea, och Linnea sätter sig upp igen :D...
Nu sover hon äntligen middag och klockan är 15 :)
 
 
 
 
 
 

Gravid vecka 23 (22+6)

Mamman
Allteftersom magen växer så påverkas din matsmältning. Du kan uppleva förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan lindras om du äter många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. En promenad efter maten hjälper matsmältningen. Man kan nu känna barnets olika delar genom bukväggen. Ligamenten som håller upp livmodern töjer sig när barnet rör sig, det kan ibland orsaka smärta i sidan av magen. Smärtan skall försvinna om du vilar.
 
Barnet
Ditt barn är ca 20 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 600g. Man kan fortfarande ana skelett och organ genom barnets hud. Barnets hörsel förbättras och det kan nu urskilja olika ljud både inifrån och utanför din kropp. När ditt barn föds kommer det att känna igen din röst både på tonläge och på rytm. Du kan stimulera ditt barns utveckling av nervsystemet genom att prata och sjunga med ditt barn redan nu.
 
Partner
Prata gärna med ditt blivande barn så ofta du kan genom små buffar och klappar på magen. Det hjälper till att stimulera utvecklingen av barnets nervsystem.
 
 
 
 
 
Tycker magen har vuxit sjukt mycket på en vecka, och det har verkligen kännts av, speciellt på nätterna...
Dom senaste dagarna har jag känt som ett tryck neråt i magen precis som om bebis pressar sig neråt. Har varit lite orolig. Linnea gillar att klänga och kramas och ska gärna sitta på magen, kankse är kroppens sätt att säga ifrån. Får försöka vila lite mer på dagarna och hoppas på att trycket försvinner, vill ju inte att bebis ska komma riktigt än, några månader till :)

Fortfarande sjuka :(

Ja här är vi fortfarande sjuka, mest Linnea som har världens hosta och snorig som bara den. Så vi kör med nässug och nässpray. Idag fyller min lilla mamma år med så hoppas på att vara någorlunda friska imorgon så vi kan åka dit och fira henne :)
Idag fick jag även hem en åkpåse som jag vunnit på auktion på tradera. Väntat på den länge, den är jätte fin. Imorgon ska jag sätta i den i vagnen och ta en provtur med Linnea i.
 
 
 
 
 

9 månader ...

Idag blir Linnea 9 månader. Det har vi firat lungt här hemma bara jag och Linnea med lite paketöppning på kvällen.
Den 13e februari, två låånga veckor över tiden kom hon äntligen till oss med akut kejsarsnitt. Den lyckligaste dagen i mitt liv! Och tänk att om exakt 4 månader kommer jag bli lika lycklig igen, när lillasyster Saga kommer till oss..

 
Linnea på mölndals bb bara några timmar gammal..

 
 
 
Linnea idag på sin 9 månadersdag..
 
 

Olstorp

Ikväll var jag och Linnea iväg till mamma/mormor en stund. Linnea busade med morbror Oscar som hon älskar och vi blev även bjudna på middag.

 
 
 
 
 

Promenad!

I förmiddags var jag och Linnea iväg på en lång promenad. Grannen håller på att borra som bara den så går ej att sova för lillan. Var ute och promenerade i skogen i 1 tim hur härligt som helst. och Johan han var iväg och bytte däck på bilen så nu har man vinterdäck på med :) Ikväll ska vi en sväng till mamma/mormor och morbror Oscar.
 

Farsdag !!

 
Nu på morgonen firade vi Johans första farsdag, Linnea hade köpt en liten farsdagpresent som han fick till morgonkaffet. Senare i eftermiddag ska vi iväg till min pappa och fira då kommer även min syster dit. :)
 
 
 

Gravid vecka 22 (21+6)

Mamman
Ditt hår känns kanske tjockare vilket beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår. Efter att barnet är fött tappar du hår som vanligt igen. Ditt tandkött kan svullna och det är viktigt att du sköter din tandhygien noga. Även hudfärgen kan påverkas, såsom fräknar, födelsemärken och vårtgårdarna. Undvik stark sol.
 
Barnet
Ditt barn är ca 19 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet både sover och är vaken, det har en egen dygnsrytm. När du vilar är barnet kanske som mest livligt. Den del av hjärnan som tillverkar hjärnceller fram till att barnet är fött utvecklas mycket nu.
 
Partner
Se nu till att ta vara på tiden under graviditeten. Oftast mår den blivande mamman bra och besväras förhoppningsvis inte av tidigare symptom som trötthet eller illamående. Njut av tiden tillsammans och hitta på något roligt.
 
 
 
Babygruppenonline.se
 
 

Fredagsfika hos moster

Sitter hemma hos min lillasyster och har precis druckit kaffe. Linnea är glada tjejen idag och har både gått och skrattat jättemycket. Varje gång man tar henne i händerna så att hon får gå så får man världens leende. Verkar som om hon kommer hoppa över att krypa och börja gå med en gång istället. Det är så roligt att se sitt barn utvecklas :)
 
Min syster ska hjälpa mig med att ta nya magbilder strax som jag tänkte lägga ut ikväll. Dags att gå in i ny vecka. Känns som om tiden går mycket snabbare denna gången.
 
 
Stora tjejen som är så duktig på att gå!
               
 

Havre-mellis

Ibland brukar jag göra eget mellanmål till Linnea men för det mesta köper jag färdigt. Men idag passade jag på att göra lite havremellis med äpplerna som aldrig äts upp :). Hann precis färdigt innan det blev strömavbrott. Så nu sitter vi här med tända ljus och hoppas få tillbaks strömmen snart.

Här är receptet:
ca 4 portioner
1 dl havregryn
2 st äpplen
Lite kanel

Gör så här:

Lägg havregryn i vatten och låt stå 10 min.

Koka äpplerna mjuka.

Häll i havregryn och mixa.

Går bra att frysa in.

Spjälsängskydd

Igår kväll var jag iväg med Mamma/mormor och köpte tyg till ett spjälsängs skydd som vi skulle fixa till så det blev högre. Var inte lätt men blev jätte fint när det väl var färdigt tog ca 4 timmar. Så var inte hemma fören 23 igår.
 
Före
 
När två blir en :)
 
Efter
 
 
Nu kan hon inte fastna mellan spjälorna mer :)
 

Anneberg ...

Idag på dagen var jag och Linnea iväg och hälsade på min kompis Nina och hennes son Arvid som är 9 månader äldre än Linnea. Lekte, blev bjudna på lunch och sen fikade vi så klart. Roligt att ha någon annan att gå till på dagarna som också är mammaledig. Nu står maten i ugnen och om en stund ska jag åka iväg med mamma/mormor och köpa tyg till Linneas spjälsängskydd vi ska sy. fullt upp hela dagen :) Precis som det ska vara!
 
 
 
 

Kalas !!

Idag var vi iväg på kalas hos Linneas kusin som fyllde 4 år. Linnea hjälpte till att öppna presenterna och alla snören var roligast så klart. Så sjöng vi och drack kaffe och åt tårta. Nu är vi hemma , dags att lägga sig på soffan och bara koppla av :)
 
 
Linnea gör sig fin inför kalaset, men hårbandet fick inte stanna på huvudet länge :) ...
 
 
Paketöppning...

Längtar...

Längtar så tills bebis Saga kommer. Känner sparkarna mer och mer för varje dag som går, så fort man sätter en hand eller datorn el något på magen så får man en spark till svar, helt underbart.
Nu har vi äntligen fått tid hos doktorn i slutet på månaden för att diskutera kejsarsnitt och datum för det :)
Om jag får välja själv så hade jag valt den 13e mars . Då blir det precis 13 månader mellan Linnea och Saga. Och jag och Johan träffades den 13e för 8 år sen och förlovade oss den 13e för 2 år sen, så de är en bra siffra :)
 
 
 
 
 
Älskade lilla hjärtat bara ca 130 dagar kvar tills vi ses ...

Lördagsmys..

I eftermiddags / kväll åkte jag och Linnea till Mamma/mormor och Oscar och hälsade på eftersom Johan skulle iväg på klassträff. Vi blev bjudna på middag och sen fikade vi med kaffe och glass. Linnea fick också smaka lite glass och det tyckte hon om väldigt mycket. Det bästa hon vet är att busa med sin morbror när hon kommer dit, han är en favorit hos henne <3
 
 
 
  
 
Fotomodell och blivande hockeyproffs. Han är grymt duktig min bror och så bra han alltid blir på bild.
 

Gravid vecka 21 (20+6)

Mamman
Livmodern kan du känna nära naveln. Brösten kan börja läcka råmjölk, ditt barns första kost.
Tänk på hur du sitter och ligger men även hur du lyfter saker. Var försiktig med din rygg som redan är påfrestad. Bäckenet börjar bli mer rörligt, har du mycket besvär finns det speciella bälten att köpa som ”fixerar” bäckenet när du går och står. Fråga din barnmorska om var du kan få tag på ett bälte. Halsbränna är inte helt ovanligt, det känns som en brännande känsla i bröstet och kan ge sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som hjälper, prata med din barnmorska.
 
Barnet
Ditt barn är ca 16 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 420g. Barnet rör sig mycket fritt i fostervätskan, du kan känna sparkar långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet. Barnets första avföring bildas i tarmen. Sinnesorganen utvecklas i raskt takt och smaklökarna på tungan är färdiga.
 
Partner
Nu växer både barnet och mammans mage med en hög fart. Ett tips är att smörja in din partners mage med hudlotion eftersom det kan klia. När du gör det kommer barnet förmodligen att känna dina rörelser.
 
 
 
 
 
 
Idag var jag på besök hos barnmorskan på mvc där jag bla fick ett intyg om att jag var gravid som ska skickas iväg till försäkringskassan. Fick även svar på mina blodprover och allt såg bra ut förutom mitt järnvärde, så nu har jag hämtat ut järntabletter som jag ska äta får se hur det går med det. Sen kollade hon även hjärtljudet på bebisen för första gången. 144 slag / min. :) Johan min sambo och Linnea var med och lyssnade på lillasyster i magen dem med. 
 
 

Fredags shopping !!

Inatt fick jag världens halsbränna för första gången denna graviditet, hade det med Linnea en massa i slutet men hade glömt bort hur det kändes :). Så idag var jag iväg till apoteket och köpte lite tuggtabletter som jag hoppas på hjälper. Sen blev det lite annat köpt också. Snuttefilt till lilla Saga i magen och en urgullig body babysister :) .
 
 

RSS 2.0