Gravid vecka 20 (19+6)

Mamman
Du är nu halvvägs i graviditeten. Barnet rör sig mer och mer och du kan ibland t.o.m. se rörelserna utanpå magen. Magen skjuts fram av att livmodern växer. På en del mammor kan naveln puta ut. Det kan vara dags att börja titta efter en barnvagn som passar dina behov. Köp en bra bok där du och din partner kan läsa om barnet och dess tillväxt men även om föräldraskapet. Du kommer nu få ett moderskapsintyg från din barnmorska som du skickar till försäkringskassan.

Barnet
Ditt barn är 14-16 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet växer snabbt nu. Nu kan barnet känna igen din röst. Utvecklingen av sinnesorganen kommer nu – hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Om det är en flicka så finns det redan ca två miljoner ägganlag i äggstockarna.

Partner
Halvvägs in i graviditeten är det möjligt att urskilja barnets rörelser under huden. Du kanske börjar fundera på om det är en pojke eller en flicka? Börja gärna planera för mödravårdscentralens föräldrautbildning.
 
 
 
www.babygruppenonline.se
 
 
 
Denna veckan har jag känt av att det rör sig mycket i magen och även känt en massa sparkar. Så fort Linnea gråter eller sitter på magen så sparkas det inifrån =) Igår kände min sambo för första gången att det sparkade tillbaks på hans hand.
 
Tänk hur fort man glömmer hur det är när man har en liten inneboende i magen. Är ju helt underbart  !!

Kommentarer
Postat av: Angelica

Ja fy det är hemskt när man inte får sova på grund av att man har ont :( men ja, det är ju helt klart värt mödan hehe

2012-10-27 @ 10:41:06
URL: http://SweetAngie.blogg.se
Postat av: Hanna

Vad mysigt!

2012-10-27 @ 14:48:39
URL: http://minapopcorn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0