Kroatien...

Nu är vi i Kroatien i hela två veckor, det är hur skönt och varmt som helst och vi har det underbart.
34 grader och blir uppemot 40 grader mot veckoslutet..

 
Linnea och morfar plockar kottar på stranden bol på ön brac som vi var på igår...
 

Packat...

Då var allt packat och klart tidigt imorgon åker vi iväg på en två veckors semesterresa till Kroatien. . Hela familjen provar sina solglasögon innan dom blir nerpackade i handbagaget. Mycket att tänka på när man reser med två små barn / bebisar. Fyra tunga proppfyllda resväskor :)
 
Här är vår stuga dom kommande månaderna .. Kommer mer bilder när det är städat nu kaos saker över allt:)
 

Varm dag...

Idag har det verkligen vart varmt, men jag klagar inte... Vi har hållt på att packa , köra grejor till stugan packa upp där . Linnea tog ett dopp i poolen med pappa Johan men tyckte det var lite  för kallt. Saga smaskade på vattenmelon. Imorgon flyttar vi in i stugan och bor där några månader, kommer lite bilder inom kort när jag fixat iordning lite mer, vill tillägga att vi inte kommer ha rinnande vatten utan det får vi hämta  och så har vi mulltoa, så får känna på hur det var förr i tiden, el har vi iallafall tack och lov. 
 
 
 

Mitt i flytten...

Ja vi är mitt i flytten så har inte hunnit blogga nått. Ska flytta in i vår tillfälliga stuga på söndag så har en del kvar att packa och köra för nästa vecka åker vi utomlands så det är mycket att stå i just nu. I veckan var vi på BVC med lilla Saga på 4 månaders kontroll . Lilla skruttan är nu 63 cm lång och 7260 gram tung.
 
 
 
 Pluttan som somnade så gott i bärselen vi testade inför resan.

Barnmat - pannkakor med fruktfyllning

Pannkakor med fruktfyllning:
 
 Blir 3 pannkakor.
1 dl mjöl
2 dl mjölk
1 ägg
margarin
 
blanda ingredienserna och stek till pannkakor.
 
fyllning:
1 äpple
kanel
socker
flytande margarin
 
Skiva äpplet i tunna skivor, blanda med socker och kanel stek i smör tills de blir mjuka servera med pannkakorna.
Passar bra till barn som lärt sig tugga ordentligt men fortfarande äter med händerna, perfekt till en 1 åring och Linnea gav betyget mums.
 
 
 
En bild säger mer än tusen ord...
 
 

Söndag

Idag har vi kört mer flyttlådor till pappa, det är där dom kommer stå dom närmaste månaderna tills vi flyttat till vår lägenhet, så vi passade på att  ta en fika med...
 
Linnea lekte för fullt och grävde fram lite gamla saker från mitt rum...
 
 
 

4 månader. . .

Igår blev lilla Saga hela 4 månader gammal, tänk att för 4 månadersen igår kom hon till oss med planerat kejsarsnitt kl 08.35. 
 
Nu kan hon:
äta mixad mat
sitta upp med stöd bakom ryggen
leka med leksaker, om jag sträcker fram en leksak tar hon den.
ligga på mage och leka
sitta i sin bumbo.
pratar med joller förfullt.
 
Saga några tim gammal:
 
Saga 4 månader:
 
 

Plockmat till bebis.

Idag får Linnea äggröra med grovrivet äpple till mellis, perfekt plockmat till bebisar som ej lärt sig äta med sked än, så har man tid att plocka med lite annat under tiden , som att trösta en ledsen lillasyster . 
 
 
 
Receptet:
2 ägg rödes vispades i stekpanna , 1/2 grov rivet äpple utan skal . 

Sitta upp...

Och helt plötsligt utan att ha testat innan kan ungen sitta upp i matstol själv. Minns att när Linnea var lika gammal så ramlade hon framåt. Mina barn är så olika men ändå väldigt lika :)
 
 

4 månader efter...

Ända sen Saga föddes har jag kämpat med min vikt för att få bort dom där extra kilorna, få bort mamma magen och nu är jag nästan i mål. Ett litet ynka kg kvar till min mål vikt.. Och tävlings person som jag är så ger jag aldrig upp.. Kämpa kämpa. 
 
Nu ser magen ut så här enligt bild nedan plus att den fortfarande är svullen längst ner från kejsarsnittet därför bulan.
 
 
 
Strecket som ser ut som en glad munn är snittet, fattar inte varför dom ej skar rakt snyggt med ett u :)
 

Picknick...

 
 
Nu ieftermiddag kom min vän hit med sin familj så gick vi till 4h gården som ligger en bit bort och tog en fika och tittade på djuren. Och vi fick kanonväder...Linnea försökte sig på att klappa denna fågel på bilden nedan men pappa fågel var inte ligga pigg på de och flaxade med vingarna...
 
 
Klappa grisen då mamma? Ne det gick inte det heller, fast hon var påväg över många gånger, kan tillägga att denna ungen inte är rädd för nått djur (förutom fasters hund zelda) annars springer hon glatt fram till alla djuren.
 
 
Papporna fick passa småttingarna som sov gott i vagnarna.
 
 
Linnea och kompisen Arvid...
 
 
 
 
 

Slottskogen

Hela förmiddagen var vi i slottskogen och promenerade och tittade på djur och denna gången var båda barnen vakna, Linnea trivdes bäst i barnens zoo där hon sprang runt och skulle klappa alla djuren.
 
 
 
efter en lång dag i slottskogen blev det bad för Linnea och jag och Saga busade ...
 
 
 
Nu sover barnen och vi tittar på 2012 på 3an :)

Familje dag...

Idag har vi vart hemma hos min pappa och grillat, dit kom min mor och lillebror, syster Vera och Simon och även min farmor som jag ej sett sen julas, så kul att träffa henne igen och med sig hade hon ja nästan den största melonen jag sett hela 8 kg, god var den iallafall mums. 
 
 
 
Nu är det filmmys med bästa älsklingen , barnen sover sedan länge... Trevlig helg!

Akta graco fusio...

 
 
Idag kom äntligen smset med avin för vagnen, jippi. Äntligen här akta graco fusio den vändbara paraplysulkyn.
Saga gnällde när jag satte henne i den, var ju inte mamma som höll henne( väldigt mammig och skriker maaaa om hon ej är hos mig). Linnea däremot älskade den och parkerade sig där hela kvällen. Får väl provköra Saga lite i den så hon tycker om den. Jag är iallafall väldigt nöjd med vagnen...
 
 

Lekplats häng..

 
 Linnea har kommit in i en ålder nu när hon verkligen går in i lekar till 100% man ser hur koncentrerad hon är. Bygger med duplo lagar mat i sitt kök, leker med sina figurer, hästar, dockor m.m så roligt att se.
 Och nu leker hon bäst själv, mamma får titta på men inte störa.
lite bilder från lekplatsen idag.. Lovade att gå dit imorgon igen om vädret är bra, fick slita Linnea därifrån , sand är roooligt :D
 
 
 
 

Gröt

 
Idag provsmakade Saga gröt, det tyckte hon var gottigt( banan gröt ).. Öppnade munnen och gapade efter mer då har hon inte ätit mat i en vecka ens, mammas duktiga tjej. 
 
 
 
 

Måndag...

 
 
Ja då var det ny vecka igen, tiden tickar på. Idag har vi tränat extra mycket med Saga att ligga på mage, storasyster Linnea visar gärna sin syster hur man gör...
 
 
 
 
Hon försöker även ta sig framåt, krypa tidigt kanske?
 
 
Senare när J kom hem från jobbet tog vi en långpromenad på två timmar, gick ända bort till slättadamm och runt.
 

Söndag...

Idag har vi varit lite överallt, hemma hos svärföräldrarna på grillning och sen till pappa där Jag lämnade av flyttlådor. 
 
En bild på min fina familj: 
 
 

RSS 2.0