Älskade barn!

Det finaste som finns...
 
 Glass är gott efter maten. Första gången Saga åt glass själv, gick hur bra som helst.

Vår vecka!

Veckan som varit har vi haft magsjuka delux. Jag och barnen har legat som säck potatis i soffan och vart super sjuka. En av dom jobbigaste sakerna som hänt sen jag blev förälder . Att vara sjuk och ta hand om sjuka barn plus att ej ha sovit i två veckor är inget att leka med. J sjukanmälde sig från jobbet, hade nog aldrig gått annars. Först nu känner jag att vi är på bättringsvägen. Ingen mer magsjuka i år tack!
 
Bilder från igår..
Linnea fastnar i sin stol 
Saga myser i bärsjalen..
Fick vår nya vagn som vi ska ha på semestern i sommar..

Tv/film

Först nu har Linnea blivit intresserad av att titta på film/tv. kan vara bra ibland när man är lite trött. Pippi Långstrump är en favorit just nu. 
 
 
Inne i filmen
 
 

Nattuggla !

7e natten irad som Saga inte sover på kvällen/natten. Bara jag som gäller och att hon får sova på mig nära flyttar jag mig vaknar hon. Precis som en nyfödd bebis.
Nattskräck, kindtänder, växtvärk ja det kan vara vad som helst och det lär vi aldrig få reda på för hon kan inte berätta det. Men någon gång kommer det att försvinna och hon kommer kunna sova gott på natten igen men tillsdess får jag trösta, klappa, krama och vagga nätterna igenom så gott det går. Hoppas, hoppas det går över snart så vi alla får sova. Tur man är föräldraledig ett litet tag till :D
 
På bilden Saga ca 4 veckor gammal. Precis så vill hon ligga på mig och det är bara då hon kan slappna av och sova min lilla söta tjej. 

Glad midsommar.

Midsommar firades tillsammans med några vänner hemma hos dom på landet. Lite av en tradition . Blev även dans runt midsommarstången , god middag och efterrätt. Jag var nykter som oxå är tradition vid midsommar "chafför". Som tur var finns det goda alkoholfria viner och drycker nuförtiden . 
 Barnen hade så roligt och somnade gott i vagnen vid 22, vi vuxna tjötade på ända till 01. 
Barnen lekte i trädgården & plaska i pool.
Dans...
Familje porträtt 
 

Älskade unge!

Tredje natten utan någon vidare sömn. Har avbokat alla dagens aktiviteter förutom handlingen senare idag. Igår kväll somnade Saga 19:00 trött men vaknade igen 20:30 med ajaj och pekade på munnen fick panodil flytande , efter det var hon upp och ner högt och lågt. Och fortsatte så hela natten blandat med gnäll då hon såklart var jätte trött. Nu är Linnea på dagis och jag och min lilla busa leker i hennes rum. Får bli en lång sovstund sen.
 
 

Sömn problem

Sömn är inget man är bortskämd med iallafall . Saga har länge haft sömn svårigheter nattetid. Vaknar flera gånger per natt och vill vaggas endast av mig och bara i soffan får hon ej som hon vill skriker hon tills det blir så. Jag försöker göra allt för att hon ska somna och ej skrika och väcka Linnea. På dagtid har vi bra rutiner som vi följer varje dag och 1 h sovtid på fm. Men ändå är hon vaken varje natt, jag ser solen gå ner och upp. Glad om jag ens hinner blunda innan det är dags att vakna!
 
 

Centimetermaran..

Igår var det dags igen för den årliga centimetermaran, ett springlopp för barn 0-130 cm. Både Saga och Linnea sprang  loppet och några av deras kompisar. Alla som kom i mål fick medalj och diplom. Sedan var det en massa roliga aktiviteter för barn, vi åkte ett minitåg. Saga hamnade i norra hallands tidning ;) 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag 13e...

Som brukar kallas otursdagen .. Men i vår familj är siffran 13 turnr.
Idag blir Saga 15 mån gammal. Vet allt, kan allt, gör allt. Med sina korta  75 cm traskar hon runt här hemma och busar hela dagarna. Min stora , lilla duktiga tjej, kärlek ❤️
 
 

En förmiddag vid havet..

Igår traskade vi iväg till havet en sväng och badade , solade och träffade en vän. Hittade ett perfekt litet ställe med sandstrand så barnen kunde leka och en gräsplätt där man kunde sitta och sola. 
 
 
 
 

Nationaldagen...

Blev en mysdag hemma, regnade största delen av dagen, men när det blev ett litet uppehåll passade vi på att gå ut och leka.
 
 
Till middag blev det tacos som dom flesta andra fredagar och barnen körde tävling i vem som var starkast :)
 
 
 
Till efterätt blev det en super mumsig marängtårta med hallonmousse.
 
 

Regn tisdag..

Idag har det vart molnigt och regn så jag och Saga stack iväg på lite tisdags shopping. Blev bl.a. ett par söta sandaler till Saga i stl 19. 
 
 
När J kom hem så ville Saga såklart vara med att träna... Hon orkade hela 2kg stark tjej. 
Linnea är duktig hon med.
 
 
 
Efter middagen stack jag och mamma iväg till bauhause för att kapa några brädor till en bänk i Sagas rum, nu är den äntligen i rätt höjd till henne 40cm hög. Lagom att klättra upp och mysa i eller ha som lekbänk, så nöjd!
 
 

Fredags picknicken...

I fredags var jag och barnen iväg på picknick med min vän Nina och hennes barn. Vi var vid havet som ligger några km ifrån oss bara. Hade jätte trevligt , barnen doppade fötterna och lekte och jag jagade Saga som smet stup i ett.
tog bussen dit och promenerade hem, senare på kvällen märkte jag att jag visst bränt mig rejält sånt händer utan solkräm, nu är jag beredd med en massa olika efter ha vart på Apoteket , väntar bara på nästa soldag. 👍😃 röd som en kräfta är jag än men hoppas det lägger sig snart.
 
Barnen däremot var fullt insmoda i solkräm 50+ uv kläder.  

Min lillasyster...

Igår var vi på examens firande för min lillasyster som efter flera års pluggande äntligen blev färdig  förskolelärare . Blev bjudna på mat och fika, jätte trevligt. 
 
 
 

RSS 2.0