1a advent.

Imorse åkte vi och hämtade våra små älsklingar som sovit hos mormor inatt, dom hade bakat mumsiga lussebullar som vi fick smaka på. Senare kom svärföräldrarna hem till oss på fika och vi tände första ljuset nu är det inte långt kvar till julafton. Imorgon visar jag barnens julkalender. Nu dags för glögg med älsklingen,
 
 
 

Bamse!

Linnea och jag tog en sväng till maxi medans Saga var hemma och nana med J. 
Precis vid entrén på insidan står bamse. De är Linneas absoluta favorit just nu, hon har allt med bamse och där står bamse och vill ha en kram. Linnea bara springer fram och ger en bamsekram. Får ballong och vykort. Kan säga att det var svårt att få henne därifrån sen. 
 
Min lyckliga tjej... 

Hjälpa till!

här har vi en morgonpigg tjej som drar upp sin mamma tidigt och flyttar runt på julpyntet.
" Saga- min häst".
 
 
 
 
 

Fredag!

fredag är en bra dag är slutet på vardag wiie..
nu sitter vi vid matbordet och ska precis äta middag ( tacos som varje fredag ). Sen blir det att packa väskan , imorgon sover barnen borta hos mormor förförsta gången. 
 
 

Försten dit !

Imorse såg jag att dom hade fått in dom guldiga fina julstjärnorna på Ikea men fanns bara en kvar. Så kan ju säga att jag "sprang " dit och hann fatt i den sista som fanns kvar. Folk måste undrat varför hon hade så brått . Men nu är den MIN och kommer passa fint i v-rummet. 😜
 
 

Pepparkaksbak

igår kväll var vi på barnens dagis och bakade pepparkakor och fikade. Det blev massa och barnen tyckte det var jätte roligt. Saga skulle smaka på mjölet och stoppade en tesked i munnen. "Inte gott mamma". 
 
 
 
 

Liseberg

Idag har jag vart på Liseberg med jobbet. 
Några renar hade rymt och en sprang rakt emot mig lite action 😜. Sen fika och lite spel på de. En trevlig men kall dag. 
 
 
 

Frukost sällskap

Imorse hade jag frukost sällskap av denna lilla tjej. Nu är man på jobbet igen.
 
 

I bilen!

om 5 min börjar mitt jobbpass. Hemma ligger hela familjen och sover.. Hoppas dagen går fort så jag får komma hem till mina älsklingar .
 
 

Egna sängen!

Min lilla stora tjej har precis somnat i sin säng , ser så gott och mysigt ut. 
 
 

Julfint på jobbet

 
Idag har vi hållt på att julpynta på jobbet , blev jätte mysigt .
Imorse när jag vaknade kände jag mig jätte krasslig och det förföljde mig hela dagen. Trött, huvudvärk och illamående . Nu på kvällen mår jag bättre tack och lov.. 

Lös framtand!

Nu i  eftermiddags hände en liten olycka . Barnen lekte i Sagas rum och så sprang Linnea ut i halen men snubblade / halkade med sina hala strumpor och flög rätt ner med ansiktet i golvet . (Brukar alltid ha anti- halkstrumpor men skulle prova vanliga).
Hon började gallskrika och jag började med det var väl inte så farligt, tills jag ser bloooood!
Hela ansiktet är fullt med blod , blod på golvet , rinner blod från munnen och L blir såklart rädd och skriket ännu mer , jag försöker lugna henne , ringer  mamma sen tandläkaren och dom vill vi kommer in på direkten. 
Jag vabbar ju med Saga som har hög feber dessutom ingen bil med bilstol hemma ja det blev kaos . J åkte från sin kurs och jag och L kunde åka till tandläkaren. Hennes framtand är lite lös men kommer växa fast igen , ingen hård mat på 3 veckor. Min lilla olycksfågel .
 
 
Min lilla sessa hittade många roliga leksaker i väntrummet...

Vabba

Då är man hemma med vård av sjukt barn. Lilla Saga som fått världens förkyldning och feber så hon sover , Linnea sitter i v-rummet och degar och tittar på Pippi. Och jag bara vilar, vilken soffdag. 
 
 
 

Kalas!

Igår var det dags för kalas igen och denna gången firades min mamma på sin födelsedag. Bjöd på tårta och trevligt sällskap.  Barnen busade med sin morbror och morfar såklart.
Mina kusiner var där med som man inte sett sen i sommras tiden bara rusar fram. 
 
 
 
Morfars tjejer .( när mina barn ser sin morfar är det bara han som gäller ).
 
Min prinsessa.
 
 

En egen säng!

Idag fick Saga en egen riktig barnsäng precis som sin storasyster och hon är så lycklig. Nu hoppas vi på att hon gillar att sova i den med 👍.
 
 

Nostalgi

Ako is back! Denna var en av mina favorit godisar som barn , har inte sett dom i butik på minst 15 år. Så nu är det Ako och idol på tv.
imorgon ska jag till Ikea med mamma och senare blir det kalas för mamma.
 
 

Höstblåsor!!

Igår när jag kom hem ifrån jobbet sprang barnen bort till ytterdörren och skulle krama mig. Såg direkt att Linnea inte var som vanligt. 
Hon har fått höstblåsor på tungan och i svalget och jag fick såklart panik och skrämde upp Linnea ringde förskolan för att höra. Lungnade mig lite. Sådana försvinner ganska fort , smittas inte så lätt men problemet är att de gör ont när blåsorna spricker och kan bli svårt att äta. 
Så idag är J hemma med barnen och jag påväg till jobbet. 
 
 

Kompisar!!

imorse åkte vi hem till min vän och hennes barn. Lekte både inne och ute , åt lunch och tjötade. 
Saga har börjat dregla en massa , tänder på g? Så hon får gå med dregglis. 
 
 
 

Natta barn!

Det går inte så bra just nu. Att natta barn dvs. Linnea kan inte sova om kvällarna och då undrar jag hur det går ihop hon vaknar 05 sover ingen middag på dagis och är klarvaken 21. Får inte ihop de där. ikväll fick hon måla en stund i sin målarbok.
 
 
Och Saga vägrar sova i sin säng, hjälps inte att hon somnar hos oss i soffan och vi lyfter henne till sin spjälsäng , hon vaknar direkt och gallskriker. Provat att låta henne skrika 30 min med men hjälper inte. hon är trött och har nästan dygnat 1 vecka snart. Hon säger att hon är rädd och vill ej ha den sängen. Linneas säng går bra men de är ju Linneas. Och hon vill absolut inte dela med sig.
Så nu hoppas vi på att folk har dålig fantasi och bara ger pengar i julklapp så lilla "stora" Saga kan få en barnsäng av tomten i julklapp. Föräldrarna har iallafall vart snälla och önskar sig sin säng ifred 2015 tack!
 
 

Mamma!

precis som rubriken lyder, ekar det mamma så väggarna skakar.. Saga är väldigt mammig och det är bara mamma som gäller ingen annan går bra. ( förutom morfar då).
Så varje morgon jag vaknar och ska göra mig iordning för jobbet ja då tar det inte många min innan lilla Saga oxå vaknar och skriker MaMMmA i högan sky!
Hon sitter bokstavligt talat fastklistrad på mig, får äta frukost med en klängig Saga gå på toa med en Saga i knät , klä på sig med en Saga som drar en i kläderna och skriker för full hals upp .
Och när vi kommit till dagis får fröken slita henne ifrån mig.
Och när jag väl är på jobbet har jag så dåligt samvete för att jag var tvungen att gå ifrån henne. Hoppas detta bara är en fas och går över snart! 
 
Helst av allt skulle jag vilja slippa jobba så jag kan vara med mina flickor dygnet runt som förr.. 

Alla pappors dag !

idag blev det mys frukost tillsammans hela familjen då passade Saga och Linnea på att ge sin pappa en farsdag present. Sen blev det en underbar uppfriskande skogspromenad och nu sitter vi i bilen påväg hem till min pappa som oxå ska firas. Önskar alla pappor en riktig bra farsdag!!
 
 
 

Busungar...

Idag är det fart på dessa små busarna. Allt är tvärtemot . Vet inte hur många gånger jag har sprungit och jagat för att dom tagitex min mobil el. Tvkontrollen . Busaungaaar.

Kalas!

Igår var vi iväg på 6 års kalas till barnens kusin. Blev en snabb visit då vi skulle upp tidigt imorse. Men det var trevligt att träffa folk man inte ser varje dag och tårta och fika . Linnea sprang runt och busade med kusinerna. Saga var med blyg och höll ett fast grepp i mamma 😜.

Klart!

Nu är vagnen klar för vintern. Saga har sin åkpåse och Linnea har sin nya lammulls sittdyna .

Måndag!

Måndag och vanliga dagliga rutiner när jag jobbat dagtid. Fast idag 2 väldigt mammiga och klängiga barn . Så Linnea ser på Pippi Långstrump på tvn och Saga spelar på ipaden. Tur att det finns sånna nödlösningar när mamman i huset måste laga middagen. Idag blir det torsk m frasigt täcke och citronsås.

Blåsigt!

jag och barnen tog en härlig uppfriskande lång promenad iförmiddags. Bara de att de blåste nått fruktansvärt får nog köpa mössa. Saga somnade efter halva rundan medans Linnea lekte lite och promenerade en massa. 
 
 
 

RSS 2.0