Packa lådor...

 
Nu den sista veckan här innan flytten har vi packat och packat ner det sista här, imorgon får vi nyckeln till vår nya lägenhet, ååh vad jag längtar. Kommer ha fler kanaler än bara 3an,5an, rinnande vatten, toalett, duch, eget rum att stänga in sig i. Ja och mycket mer... Och lilla Linnea längtar så mycket till sitt alldeles egna rum. Det kommer nog bli toppen!
 
 

Sagas dop

Igår och idag förmiddag har vi grejat och bakat och dukat och vid 13 tiden idag döptes vår lilla Saga Vilda i utby kyrka. Blev en riktigt lyckad dag. Samma plats som Linnea året innan. Vi var välkomna nästa år igen skojade prästen. :) 
bilderna är från mobilen kommer bättre senare men en liten glimt från dagens ...
 
 
 

Fredag...

Tack äntligen fredag.. Sen i onsdags anade vi att en förkyldning höll på att smyga sig på oss här hemma. Och så sant.. Linnea var försten ut sen Saga och nu jag.. Vilar upp oss och leker lugna lekar under dagen, har verkligen en MASSA att stå i hela helgen och kommande vecka. Dop på söndag för Saga och sen är det packa packa för på fredag om exakt en vecka får vi nyckeln och på lördagen går flyttlasset så finns att göra.. Snälla förkyldning hoppas den bara är på en kort visit denna gången. 
 
Linnea och mamma målar medans lilla Saga sover middag...
 
Första riktiga flätorna.. Stolt mamma :)
 

Tandläkaren...

Då var det ca året man var hos tandläkaren på kontroll och dags igen. Kvällstid är verkligen perfekt men Fick vänta 30 min extra, alltid sen den människan;). Inga hål men besök hos tandhygienist i dec. Då tänker jag byta klinik till någon närmare där vi bor tog mig 1 Tim enkel väg. Nu blir det stekt ägg för brände resterande som skulle vara till middag. Vissa dagar önskar man kunde skutta över... Godnatt!!
 
 
 

Tar sig fram...

 I lördags när vi var hemma hos pappa/morfar så fick Saga leka med en tennisboll. Trodde bara hon skulle ligga still när bollen rullade iväg, men så fel jag hade, hon ålade sig efter den. Och nu vill hon nästan bara vara på mage.
 
 
 

Älskade små barn...

 
Älskade små barn, ni är mitt allt. Är världens lyckligaste mamma som har er i mitt liv och varje dag som går blir jag bara lyckligare . Och vilken syskonkärlek ... Mammas hjärtan <3
 

Slutat sova middag?!

För ca 2 veckor sen bestämde sig Linnea bara tvärt att sluta sova på dagarna och så har det fortsatt . Så nu när j kommer hem från jobbet ska jag ta mig tid att sova en stund!
 
Bilder från idag när barnen leker:
 
 
 
 
 

Helgen...

Hänt mycket nu i helgen så inte hunnit sitta vid bloggen. I fredags kväll var jag iväg och veckohandlade mat för hela veckan, med mig hade jag min syster och hennes kille och Linnea som var och shoppade undertiden, vissa har det bra:) .
I lördags var vi iväg på ikea och köpte lite lådor och hyllplan blandannat till Linneas nya rum.. Det var två trötta tjejor som missade den "stora affären" och vaknade lagom när vi startade bilen hemåt:). 
 
 
 
Och igår blev vår lilla Saga hela 7 månader och det firades med att första tanden tittade fram i underkäken. ( linnea fick oxå sin första tand prick på dagen fyllda 7 mån). 
 
Lilla Saga somnade gott efter kvällsvällingen...
 
 

Hemma dag!?!

Idag hoppas jag på en hemma dag. När man bara är hemma och slappar .. Linnea har precis badat och äter kakor som mamma/mormor köpte till lilla kakmonstret :) igår var en lång dag, var iväg på banken inför inflyttningen den 1e. Sen till barnens farmor o farfar med kusiner så man är rätt trött idag. Blir till att posta dom sista inbjudningskorten till dopet med. 
 
 
Bild på barnen igår när dom lekte så fint ihop.
 
 
 
 

Libero dockor...

Knasiga katten och luriga räven dök ner i brevlådan igår och imorse åt dom frukost med barnen. Jätte populära på direkten . Är handdockor från libero - klubben. 
 
 
 
 

Söndag...

Idag tog vi en tur hem till barnens farmor och farfar. Blev bjudna på middag och en massa glass till efterrätt så nu är man så där proppmätt att det inte går ner något mer. Vi tog även en lång promenix i området är ju nämligen inärheten  vi snart ska flytta om 25 dagar för att vara exakt. 
 
 

Hemmagjord barnmat - italiensk kycklingryta från 6 mån

Nu har jag börjat göra egen barnmat igen, gjorde det till Linnea när hon var bebis och nu är det dags för Saga.
Jag hittar recept på nätet eller i böcker Som är anpassade för Sagas ålder. Så just nu kör vi på 6 månaders barnmat helt mixat till mos med stavmixer. 
 
Italiensk kycklinggryta:
 
50 gram kycklingfile( vägde upp på matvåg )
1 st lagerblad
2 skalade potatisar
1 skalad lök
1 tomat
2 tsk olivolja
en nypa svartpeppar
en nypa frusen basilika
 
Gör så här:
Dela kycklingen i småbitar, koka i vatten ca 15 min med lagerbladet, tillsätt sedan resten av ingredienserna.( hacka potatisen , lök och tomaten).  låt koka ca 10 min.
häll av det mesta av kokvattnet men spara lite . Mixa slät med stavmixern, tillsätt olja och kryddor. 
Blir 2 portioner av detta recept. Går utmärkt att frysa in.
 
 
 
 
En matglad Saga tyckte mammas mat var smaskens.
 
 

På bättringsvägen

Inatt har man äntligen fått sova lite, ända till 09:10. Linnea är mycket bättre i sin förkylning så vi gick ut och lekte en stund i det friska men kalla vädret , tydligen bra att få andas friskluft när man har falsk krupp. 
 
 
 

RSS 2.0