Vår onsdag...

Började morgonen med att kliva upp strax före klockan 7, Saga som låg och roppade från sitt rum . Hon har sovit mycket bättre sen vi köpte en tjockare madrass , tre nätter i rad i egna sängen inte dåligt :). Sen var det bara att göra sig iordning öppna förskolan på schemat. Första gången där sen vi flyttat och båda barnen tyckte det var super kul. 
 
 
Stannade där ända till kl 13, sen somnade barnen gott i vagnen på hemvägen. 16:40 var det dags för Sagas första tandläkarbesök, 1 års kontrollen . Jag och Saga åkte själva mer smidigt så... Väl frame på parkeringen går jag ur stänger min dörr och ska öppna Sagas LÅST. Har nog aldrig blivit så rädd i hela mitt liv, allt stanna gick så där i slo... Som det kan göra i filmer. Kände i fickan ingen mobil klart allt låg i väskan som var I BILEN. Kände på dörren bakom och bagageluckan lika låsta dom med. Sprang till vårdcentralen skrek i panik hjälp jag har LÅST IN MIN BEBIS I BILEN. En mamma med dotter frågade är det keyless ja då går det alltid att öppna förardörren TACK för snälla hjälpsamma människor :D nu har jag lärt mig att alltid ha mobilen i jackan, puh vilken kväll det blev! 
 

Måndag morgon...

Då var det måndag igen. Helgen har gått alldeles  förfort. I lördags var jag och J bortbjudna till några vänner så då var barnens farmor & farfar hos oss och passade dom. Igår blev bara en slappdag som slutade med middag hos svärföräldrarna pga att vi ej hade alla ingredienser till maten vi skulle laga hemma :D. 
Idag har jag redan hunnit avboka Sagas första tandläkarbesök som vi fick på Linneas födelsedag kl 07:00 nej tack !:) senare blir det att åka iväg och handla födelsedags presenter till en blivande 2 åring om ca 2 v. Har fått en lång lista:)
 
 

Pott-träning

Sen minst ett halv årsen har vi pottränat med Linnea men hon har inte velat göra något i pottan utan bara använt den som stol när hon följer med mig på toan. Men idag äntligen kom det både nr 1 och 2, jag är verkligen så stolt över  henne och hon själv blev jätte glad och gick och satte sig där hela tiden efter detta hehe. Hade min vän här med barn idag så hennes son lånade pottan så när Linnea väl sett honom använda den "vågade" hon tillslut själv. Tänk vilken stor grej att vara stolt över. De trodde man inte för ett par årsen. 
 
En glad liten tjej, pottboken var såklart oxå med.
 

Pulka åkning...

Vart lite dålig på att uppdatera dom senaste dagarna, beror på att jag skaffat en ny mobil så haft fullt upp. I fredags var jag och J iväg på bio och barnen var hos deras farmor och farfar och idag har vi åkt pulka hos pappa / morfar , han har en jätte stor bra pulkabacke precis bredvid hans hus typ " kalasbacken" åkte där själv som liten och Linnea tyckte det var super kul. 
 
 
Efteråt blev det fika och in och värma sig för bruu så kallt det var. 
 
 
 bjuder på en bild från bion 
 
Dom otroligt snygga glasögonen såg hobbit i 3D.

10 månader och en busunge!

Idag är det den 13 e. Betyder att Saga redan hunnit bli hela 10 månader, stora tjejen nu.
nu kan hon:
 
Vinka
säga hej, där, mamma pappa.
går på tå när man håller henne i händerna, har bra ballans nu.
ålar sig fortfarande bakåt på golvet, gillar inte att ligga på mage.
brukar dansa och hoppa när man sätter på musik.
äter plockmat.
 
Idag tog vi en sväng till lekplatsen, hade vagnen i bilen som J hade till jobbet så tog lilla vagnen som Saga fick sitta i, men bruu så kallt utan åkpåse och endast fingervantar på så blev en kort sväng. När J kom från jobbet åkte jag och köpte varma vantar till mig och Linnea så vi kan leka ute utan attf frysa, vagnen tog jag även ur från bilen så saga kan sitta gott och titta på oss utan att frysa.
Linnea hon har blivit en riktig busunge hon precis som sin mor som liten. Krossar mammas finproslin, klättrar upp i lilla systers bokhylla utan att kunna ta sig ner, låser in sig på toa och vägrar komma ut. En riktig liten busa, man får ha ögon i nacken alltså :) 
 
 
 

Söndag...

Idag har vi städat ut julen hemma hos oss, 20 dagar efter julafton imorgon, knut! 
Vid tre åkte vi till pappa/morfar på en fika och där var julen kvar iallafall en dag till. 
Nu sitter vi i bilen och ska hem och laga sen middag , senare blir det soffan med ett fotbad! 
 
 

Äntligen!

Ja nu kan jag verkligen säga äntligen! Den senaste månaden har båda barnen velat komma över till vår säng om natten och det har varit lite tajt med plats. Två barn i mitten var inget alternTiv för oss, saga är förliten och Linnea fajtas i sömnen. Så vi har provat ja på flera olika sätt tex stolsrygg mot sängkant, knyta sänghästen under o runt sängen , lägga kuddar under madrass, inget av det lyckades då vi hittade Linnea på golvet varje gång. Men nu äntligen ikeas vikare stödbräda x3 monterade på varandra + fick köpa en sängstome så ca 2000kr för bra sömn, klart värt det! :) sovit så gott och vaknat utvilad , ingen irritation över huvudtaget ingen huvudvärk mår toppen, redo att starta dagens äventyr...
 
 

Fredag...

Idag fick vi fin besök av moster Vera och Simon. Det var första gången dom kom och hälsade på oss sen vi flyttat till nya lägenheten, tog en fika och barnen visade sin roliga dinglis gunghäst/rullhäst dom fick i julklapp. 
 
 
 

Nyårsafton...

Nyårsafton firades hemma hos några vänner,tre rätters middag , ett 20 tal vuxna och en massa småbarn så Linnea var hur nöjd som helst. Båda barnen var vakna vid tolvslaget och vi skålade med champagne , tyvärr fick jag inga bra bilder, jätte suddiga. Men trevligt hade vi och blev kvar ända till 02. idag har vi hållt oss inomhus och bara myst denna första dag på 2014, hoppas det blir minst lika bra som förra. 
 
 
 

RSS 2.0