Ingen vanlig dag..

För idag är det J's födelsedag 30år dessutom.
så hela förmiddagen har här bakats tårta ( lchf ) och städat och fixat. Om en stund när Saga vaknat från vilan ska vi åka och köpa blommor. Runt 15 tiden kommer J hem och då ska han bli ordentligt firad. Man kan inte gömma sig eller vägra bli firad när man fyller jämt. Det är en oskriven regel 😜. överaskad kommer han bli vad dagen och kvällen har att bjuda på..
uppdaterar mer ikväll och kanske även receptet på lchf tårtan ( om den blev god ). 
 
 

Helgen som varit

I helgen har vi busat massor hemma, vart ute på långpromenad , lekt inomhus. 
Igår var man någorlunda pigg efter lördagens fest för J's kompis. Men Saga är en riktig liten teaterapa hon. Man slutar aldrig förvånas för vad hon hittar på härnäst. 😂👍.
 
 
 
Nu är jag på jobbet och jobbar ända till ikväll , imorgon blir en dag ledigt med mina små prinsessor..

Party!

idag har vi lämnat barnen hos svärföräldrarna och begett oss iväg på äventyr. Firar Js kompis som fyller 30 år. 
 
 
 
Rävgården.
 
 
 
 
Fortsättning följer..

Torsdag

Sjuk mamma och friska barn!
jag gick hem sjuk igår från jobbet med feber och yrsel. Vilade och hämtade barnen halv 4 idag har dom vart hemma med mig hela dagen. J har jobbat hela dagen och kvällen .
dom som har barn vet att det är rena rama mardrömmen att vara sjuk förälder till vilda småbarn . Nu ikväll mår jag bättre men dom har verkligen busat runt. Saga ville flytta ut alla sina leksaker i hallen.
 
 
Sen var vi tvugna att ta oss ut en sväng för att få lite frisk luft. Så ut på promenad sen lekplstshäng. 
 
 
 
Nu sitter jag i soffan , barnen sover och väntar på att J ska komMA hem så blir det filmkväll ..

Fettisdagen

Då har man haft namnsdag idag och allt blev ju bara bättre när det var semledagen med. 
Efter jobbet köpte jag med mig semlor hem till mig och tjejorna , J jobbar kväll. 
Linnea frågade om det var hamburgare jag hade med mig. Nej sa jag det är semla. Så smakade hon och sa att det smskade precis som banan.   ( mandelmassan då) 😂.
Nästa år blir det till att köpa dom där nya som ser ut som wraps. 
Saga vågade inte ens smaka , fegisen.
 
 
 

Nattlampa

Nu när Linnea fyllde i fredags fick hon en nattlampa . Nattkompis Max kallar vi den ( heter brother max nightlight). Blev väldigt poppis hos Saga med. Men L som är mörkrädd har sovit så himla bra med den. Helt enkelt perfekt :)
 
 

Linnea 3 år.

Nu är Linnea 3 år fyllda precis. Tänk att för 3 årsen kom hon till oss lite annorlunda än det var tänkt från början men i samma stund jag såg henne blev jag världens lyckligaste. Jag hade blivit mamma och jag var inte längre viktigast utan den nya lilla människan jag hade i famnen . 
Sen första stund jag såg mitt lilla barn har kärleken bara växt starkare och starkare . 
Jag har fått se min dotter le sitt första leende säga sina första ord ta sina första steg. Nu har hon en egen liten personlighet och är så klok och förstående, min älskade lilla Linnea. Grattis på födelsedagen💕 .
 
 
Idag väcktes Linnea med sång och paketöppning , sen blev det bushuset som L ville åka till , vidare till hennes bästis Matilda en sväng och sen hem och baka klart tårta . Lite gäster och fika med sång Och paketöppning. 
Sen var det en trött tjej som somnade vid 20 tiden , glad och nöjd med dagen som varit.
 
Nya boken + elefant dräkten ..
 
Bushuset... 
 
Tårtan ...
 
Paket öppning...

Förberedelser

Nu ikväll när barnen äntligen somnat har jag grejat lite inför Linneas födelsedag. Morgonpaketen inslagna, tårtan står i kylen. Ja nu finns det inte mycket kvar att göra än att gå och sova lite. Tänk att min lilla tjej blir hela 3 år imorgon. Kärleken till den ungen växer bara starkare och starkare för varje dag .. Kärlek 💕
 
( Linnea fick välja precis vad hon ville göra på sin födelsedag och hon valde lekland, så imorgon blir det bushuset. )

Jobbdagar...

dagarna drar iväg med väldans fart. Ikväll är jag på jobbet igen som tidigare dagar. Barnen är hemma med J. En jobbdag kvar sen äntligen lite ledigt plus ett födelsedagsbarn på fredag. 
 
Lilla Saga tidigt imorse ...i nya finskor
 

Hårosett

Linnea hade sin första rosett i håret. Fick den på en sida för jag väntade väldigt länge på en produkt jag köpt. Så gulligt. Hon älskade den och kommer definitivt köpa fler. I Love it!
 
 
 

Förskolan ris!

Vad har man rätt att säga till om som förälder med barn på förskola?!
Linnea började på sin förskola i mars förra året. Hon var minst och jag var jätte nöjd med allt! Ordning och reda allt flöt på bra. 
Sen början av  oktober har allt bara blivit sämre. 
När jag hämtar L och S är kläderna oftast blöta som dom har på sig, även vinterskor och overall. ( har minst 2 ombyten i sina lådor). Ofta rivmärken i ansiktet eller att nögon ramlat och fått blåmärken. 
Om det regnar varför sätter man ej på fodrade regnkläder och allväderstövlar. Linnea sover trotts att hon ej får för oss då hon inte somnar fören 23 Annars. 
Och nu värst av allt . Avd ska göras om till 1-3 & 3-5. Linnea hamnar i lilla avd och alla hennes kompisar som bara är ca 3 mån äldre på stora avd. Plus hennes allra bästa kompis Matilda. Dom är födda 2011 och hon 2012 när jag försökte prata med lärarna sa dom så är det bara. Linnea grät hemma och sa. ( mamma jag ska ge min napp till nappträdet om jag får gå på stora avdelningen). 
Stacksrs barn, finns inget jag kan göra som förälder . 
 
 
 

Tisdag..

Att vara halvdålig och ta hand om 2 ungar helt själv på heltid är bara såå jobbigt. Jag har känt mig krasslig i två dagar nu och J jobbar kväll. Så jag jobbar på dagen och hämtar barnen på dagis på eftermiddagen , sen hem och göra alla husysslor , lagamat, leka med barn. Ja det tar på krafterna, samma visa resten av veckan. 
 
Idag kände jag att jag ville ge mina flickor en liten överraskning , Linnea är alltid så tacksam och tackar och bockar då är det roligare att överraska ( tack mamma du är så snäll ).
stapeltorn från Jabadabado 
 
 
 Det lektes med från dom fick de tills det var läggdags så väldigt poppis :) 
 
 

På museum

Idag bestämde jag att vi skulle iväg till något museum istan och så blev det. 
Naturhistoriska museum vid slottskogen . 
Inte vart där på 10 år minst. Blivit jätte fint verkligen att rekommendera tillomed med små barn och barnvagn fick bra med plats
( dubbelvagnen ). Dom hade även resturang och café och en liten sovunir butik. Barnen älskade att titta på uppstoppade lejon och fåglar och allt vad dom hade. Blev en succé . 
Dessutom var det gratis entré för alla under 25 år. 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0