Gravid vecka 19 (18+6)

Mamman

Ditt hår och dina naglar kan reagera positivt på din snabbare ämnesomsättning och ökade blodmängden i kroppen. Även huden i ansiktet kan påverkas, hos ljushyade som mörka fläckar och hos mörkhyade som ljusa fläckar, detta kallas kloasma. Fläckarna bleknar oftast när hormonhalterna sjunker. Ett bra solskydd är viktigt. Prata med din barnmorska om järntillskott, de flesta behöver det från och med den 20:e graviditetsveckan.

Barnet

Barnet är 13-15 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Mjölktänder är klara och anlagen för de permanenta tänderna börjar komma. Ett fosterfett bildas som skyddar barnets hud.

Partner

Att bli förälder är ett livslångt deltagande och förmodligen en av de största förändringarna som kommer att äga rum i ditt liv. Därför är det bra om du redan nu börjar fundera på din roll efter förlossningen. På den senaste tiden har det kommit en hel del information som vänder sig till enbart pappor. Det finns även pappakurser där du kan träffa andra i samma situation som du. Oftast betyder det mycket att få byta erfarenheter med andra då man inte kan läsa sig till allt.
 
 Källa: http://www.babygruppenonline.se
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0