BVC

Iförmiddags var vi iväg på 10 månaders kontroll för Linnea. Man får inga tider utan är drop-in tid varje torsdag, så har liksom inte blivit av att man kommit iväg tidigare, hon är ju strax 11 månader.
Allt såg bra ut.. ligger fortfarande över medel på längden min långa tjej :)... vikten låg lite under normalt men hon har precis börjat krypa och gör av med en massa energi, så det var ingen fara med de.
 
Längd: 75 cm
Vikt: 9,3 kg
 
 

En annan anledning till att jag ville till bvc idag var för att prata om busans mat och sovvanor. Hon äter fortfarande helt mixad mat, kräks upp om det är minsta bit, på den frågan svarade sköterskan att vi ska börja med bitar så hon får träna, tydligen tuggar man med käkarna och ej med tänderna enl. henne så täder behövs inte för att tugga hehe, så får köra på det.
Och sen har Linnea sovvägrat i ca två veckor, kan bero på tänder och att hon lärt sig krypa och det stör sömnen. Men somna i sin egen säng tyckte hon iallafall att det ska hon göra. Så nu blir det att ta till någon bra sovmetod. Försökte mig på stolmetoden idag och det tog ca 1,5 h att få lillan att somna, men klart värt ett försök då det ej går att bära runt på henne längre, pga av stor bebismage :)...
Läste iallafall denna boken för att få tips:
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria Segedi

Har du testat plockmat? Dvs äta själv, utforska & leka med maten? Bitar av pannkaka, kokt morot, broccoli, pasta, gärna de långa inte de snabba små, majskorn osv. Mycket går rakt igenom tarmen då den är omogoen men ingen fara! Isabelle ät själv från 7 månadeer ca, vägrade bli matad. Hon åt väldigt lite och ammade mycket upp till 1 år men växte ordentligt ändå. Men hon tyckte om det mesta och är än idag galen i frukt och grönsaker.

Svar: Plockmat äter hon utan problem. Men vill gärna ge henne lagad mat med som kött och potatis och sånt. Pannkakor gillade hon verkligen. Bara det gottigaste funkar:)
lifeoftuvan.blogg.se

2013-01-10 @ 17:44:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0